LCHF-Camping i Säffle 2011 – Del 2

Även om jag inte är den oroliga typen så var jag faktiskt lite fundersam på hur helgen skulle bli.

På det praktiska planet kretsade funderingarna kring maten och grillkvällarna. Jag vet hur det kan bli kring grillar när alla ska stå och plocka runt på små galler och ojämn värme. Dessutom hotade vädergudarna med regn och det är ju inget vidare att stå ute och grilla i hällregn. Jag beslutade att ta med mig mat som i värsta fall skulle klara sig utan grillning. Jag köpte ett par kilo kycklinglår som jag stekte i ugn hemma och så packade jag ner två lagom portioner. Ner i matpåsen åkte också några påsar baby bel och några ölkorvar. Det enda jag inte tänkte på var egentligen hur jag skulle få i mig fett, men en helg med lite lägre fettintag kan ju inte skada.

På det mentala planet funderade jag av någon anledning också ganska mycket. Jag skulle ju trots allt få träffa Sten Sture Skaldeman som är den person som fick in mig på den hälsoresa jag befunnit mig på i nära två år. Min relation till Sten Sture var iofs väldigt opersonlig då jag bara läst hans böcker några gånger och han hade ju ingen aning om att jag ens existerade. En lite märklig känsla som jag aldrig upplevt tidigare. Att dessutom få lyssna på kostdoktorns föreläsning efter att ha läst (och lyssnat på) Matrevolutionen några gånger var ju också väldigt spännande. Vidare är det också enormt spännande att träffa massa nya människor som samlas av andra anledningar än jobb, sport eller någon annan gemensam nämnare som kanske är mer normalt än en ganska kontroversiell matfilosofi. Mina förväntningar var väldigt spretiga. Jag såg allt från fanatiska hälsofreaks till hysteriska kravmänniskor framför mig. Även om jag ändå hade lite koll på den generella attityden från diskussionerna på nätet så byggde jag upp irrationella bilder av vad det skulle vara för konstiga foliehattar i Säffle…

Fortsättning följer…

/Tommy

This entry was posted in LCHF, Resa, Säffle 2011. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *