LCHF-Camping i Säffle 2011 – Del 3 – Så fel man kan ha…

 

Som jag skrev tidigare var mina funderingar kring helgen ganska spretiga. Jag brukar normalt inte alls ha sådana funderingar inför sociala sammankomster men av någon anledning var detta annorlunda.

Efter incheckning på hotellet gav jag mig ut mot campingen och jag hade dagen till ära min tröja med texten ”50%” tryckt. Dagen innan hade jag fått den AC/DC inspirerade LC/HF tröjan från lchf.se men den glömde jag naturligtvis hemma. Väl ute på campingen yrade jag runt lite innan jag fick tag på Ann-Sofie Bengtsson som pekade mig mot Zumban där de flesta som kommit hittils skulle befinna sig. Jag hade iofs inga planer alls på att ge mig på Zumba då rytmiska rörelse inte är min starka sida. Jag överraskades något av att det var så mycket folk somredan dykt upp. Drygt hälften av alla som kommit var dessutom ute på gräset och Zumbade efter Moniques ledning. Jag skulle vilja säga att det lockade mig att gå ut och försöka mig på denna aktivitet, men tyvärr så gillar jag inte riktigt gruppmotion.

När alla rörde sig upp mot stugbyn och grillplatsen fick jag syn på Sten Sture på verandan till första stugan och jag jag bara var tvungen att gå fram och tacka honom för min resa. Det är ju trots allt hans förtjänst att jag stod där i min gula T-shirt.

Min plan att ha med något lättgrillat var briljant. Trots att grillarna var riktigt stora och med bra värme var det väldigt mycket folk på plats. Bord och stolar räckte inte på långa vägar så mycket möbler kom ut från stugorna. Jag hade med mig en egen campingstol så jag slog mig ner vid ett bord medan kycklingklubborna värmde sig på grillens ytterring. Det var väldigt kul att se variationen på mat som folk hade med sig till grillarna. En kritik som ”de oinvigda” brukar kunna ha mot LCHF är att det är tjatigt att bara äta kött och fett men grillarna på Duse camping var fyllda av läckerheter. Allt från mina kycklingklubbor via korvar och färsbiffar till pappers- och folieknyten med svamp och grönsaker. Mängde av olika feta såser och röror syntes också på borden. Så tjatig mat är verkligen inget man med någon uns av sanning kan beskylla LCHF för.

Bilden är från lördagskvällen och jag har fått den från Margaretha Lundström. Själv fotade jag alldeles för lite under helgen…

Bordet jag hamnade vid visade sig bland annat bestå av redaktionen för LCHF-magasinet, med Margaretha, Sten Sture och Bosse. Min tröja och ”resa” blev lite av en ”snackis” och jag ångrade lite tröjvalet (men mer om det senare). Jag berättade om den tid jag ätit LCHF och hur jag tänker och tycker i ämnet. Då berättelse tydligen föll redaktionen i smaken undrade man om jag inte kunde berätta lite för alla under morgondagens föreläsningar och  efter en kort fundering gick jag med på det. Jag var inte alls förberedd på att själv hamna framför LCHF-eliten och alla som var där för att lyssna på dem och även om jag är relativt bekväm att prata inför folk så blev jag lite nervös. Sten Stures plan var att jag skulle ta min presentation som ett bra exempel i hans pass på förmiddagen. Jag hade inget material alls för presentationen men räddningen kom från Norge i form av Ronnie Mathiesen som skulle föreläsa om lavcarb-rörelsen i Norge. Han skulle under kvällen/natten försöka hitta till lchf-forum.se för att fånga upp några bilder jag postat där och lägga in några slides i sin presentation som jag kunde använda.

Kvällen led mot sitt slut och jag minglade runt lite och pratade en del mer med Ronnie och massor av andra trevliga människor. Inte en foliehatt så långt ögat kunde se… Så fel man kan ha…

/Tommy

This entry was posted in LCHF, Resa, Säffle 2011. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *