Reflektioner efter LCHF-campingen i Säffle

Insåg till min ”fasa” att jag glömde bort att posta de avslutande reflektionerna efter helgen i Säffle i somras men bättre sent än aldrig…

Denna text kommer vara en aning ostrukturerad då jag inte riktigt kunnat bestämma mig för vilken ordning de olika delarna skulle komma…

För bra resultat
Under alla samtal och föredrag insåg jag mer och mer att min viktresa var relativt ovanlig. När jag under min egen presentation pekade jag till exempel på vad jag kallade platå där jag legat still i några veckor. Efter en kommentar från publiken (tror det var SSS) så kanske det ändå inte var så farligt med några veckors ”platå” då många upplever sådana som är flera månader innan viktminskningen kommer igång igen.

En annan sak som slog mig under helgen var att jag dessutom varit väldigt förskonad från omställningsproblem när jag började, och då körde jag relativt strikt redan från början.

T-shirt
En sak som jag kom på mig själv att fundera mycket kring under helgen var min T-shirt med texten ”50%”. Texten syftade ju på att jag tappat halva min vikt och jag hade inte riktigt insett att min viktresa varit ganska speciell. Visst har jag förstått att inte alla haft lika snabb och okomplicerad resa som jag, men att den var så speciell trodde jag alltså inte. Ju mer jag pratade runt, desto mer kände jag mig lite obekväm i T-shirten då jag kände att jag kanske skulle upplevas som skrytsam. Samtidigt kände jag att den ändå fungerade bra som ”pratstartare” så jag förträngde de obekväma tankarna och behöll tröjan på mig.

Bok?
Under första grillkvällen pratade jag en del som, jag skrev tidigare, med Sten Sture och han föreslog att jag skulle skriva en bok. Jag tog inte så seriöst på förslaget då det ju ”dräller av” bra böcker med LCHF-tema så vad skulle en bok från mig tillföra. Redan senare på kvällen började jag dock fundera på detta och jag funderade på vad som ”saknas” i bokväg och det kanske skulle kunna finnas utrymme för en bok till… Jag har sedan dessa tankar började snurra skissat på upplägg och idéer så vi får se vad det kan bli. Motivationen att skriva boken har svängt fram och tillbaka den senaste tiden och just nu är den så pass hög att jag börjat samla recept och gamla fotografier.

Att ge tillbaka
Alla tankar kring det jag nämnt tidigare ledde till att jag började fundera på hur jag skulle kunna ge tillbaka lite av allt jag fått via böcker och bloggar i form av tips, råd, motivation och stöd. En bok skulle visserligen som sagt vara kul, men nu till en början får det räcka men en blogg. Jag försöker också ställa upp och coacha på ”hobbybasis”.

Kryssning i Karibien
På lite olika ställen på nätet hade jag innan campingen i Säffle läst om low-carb kryssningen som sedan några år går av stapeln i Karibien. Jag är definitivt ingen kryssningsmänniska och skulle med största sannolikhet bli väldigt uttråkad på en båt i en hel vecka. Att dessutom åka helt ensam skulle möjligtvis göra resan ännu tråkigare. Efter att Margaretha inlevelsefullt beskrivit 2010 års kryssning blev jag riktigt sugen på att åka. När det sedan också visade sig att flera väldigt trevliga ”campare” också skulle åka så bestämde jag mig för att försöka få möjligheten själv också. De problem jag såg (ser) framför mig är av lite olika karaktär. För det första är jag fortfarande fundersam på sysselsättningen då jag kan bli ganska rastlös. För det andra kostar det ganska mycket pengar. För det tredje är tidpunkten inte klockren då maj månad är en ganska hektiskt tid på jobbet.

Det avgörande problemet är egentligen det där med att åka ensam. Efter att ha varit några dagar ensam i London och framför allt efter att återigen träffat Margaretha, Sten Sture, Monique, Ronnie och Bosse på hälsomässan så är detta problem numera det minsta…

Största problemet just nu är nog pengarna. Själva kryssningen är inget problem, men det är allt runt omkring som ställer till det. Framför allt skulle jag vilja få några dagar innan kryssningen i New York då det är några år sedan jag var där. Houston verkar bara behöva några extradagar så det blir nog inte så dyrt. Sen är jag sugen på att köpa en bärbar dator för att lite mer seriöst kunna skriva lite på lediga stunder under kryssningen. De flesta av texterna (tex denna) skriver jag visserligen på iPaden, men ska man skriva lite längre texter och få bättre kontroll krävs kanske lite bättre verktyg. Nåja, jag får väl sälja lite gamla spel för att finansiera ett datorköp…

 

Ytterligare tankar och funderingar om resten av 2011 och om framtiden kommer i min nyårskrönika som lär poppa upp framåt fredag kväll…

/Tommy

This entry was posted in Säffle 2011, Tommy tänker. Bookmark the permalink.

4 Responses to Reflektioner efter LCHF-campingen i Säffle

 1. Åse says:

  Du kan ju mjukstarta med kryssningen till Åbo, och gärna hålla ett föredrag med! Det vore trevligt och jag tror att du skulle nå många nya människor, som inte var med till Säffle.
  Skulle själv gärna åkt med på Karibienkryssningen men tyvärr blir det inget med det detta år. När man ändå åker dit så är det ju kul om man kan kombinera kryssningen med att se andra orter ”over there”. Har ju aldrig varit i USA mer än på flygplatsen i Miami -och det räknas ju inte.

 2. mynlen says:

  till ipaden kan man kopa en -hm kommer inte pa svenska ordet nu haha.. joo FODRAL, med inbyggd tangentbord. ar klart skonare att anvanda an att skriva det mesta pa ipaden.

  Trevlig resa, ser fram emot dina tankar nar du kryssar!

  • Tommy says:

   Jo, jag har sett de men med ett sådant fodral blir ipaden nästan lika stor (nåja) som en MBA… Och så vill jag gärna ha en MBA… Jag bara letar efter korkade anledningar att köpa en… 🙂

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *