En hel dag med föreläsningar i Säffle

Bosse Zakrisson inledde dagen med en kort introduktion och sedan lämnade han över mikrofonen till Annika Dahlqvist som berättade om hur hon hittade till vad som skulle komma att kallas LCHF. Alltid lika spännande att höra Annika prata om de problem hon stött på inom ”etablisimanget” och media.

20130629-0032--5

Sen var det då min tur och jag tycker nog själv att det gick ganska bra. Jag märker att jag pratar ganska fort och känner mig fortfarande lite ovan att stå på en riktig scen. Det är ”enklare” att stå på samma ”nivå” som åhörarna… Men det är väl en vanesak antar jag.

Efter en bensträckare var det dags för Mats Lindgren att berätta om sin hälsoresa som började med många ”sjukdomar” som efter övergång till LCHF mer eller mindre blev symptomfri från det mesta…

20130629-0032--8

Så var det då dags för Jonas Berqvist. Jonas är en väldigt duktig föreläsare och han lyckades verkligen fånga de flestas intesse kring LCHF och träning. Jag blir lika sugen på att börja träna varje gång jag ser honom…

20130629-0032--11

Sen var det dags för lunch och jag tänkte gå en sväng men det blev bara kallare och kallare så jag vände tillbaka i tid. Precis när jag var till baka inomhus kom det ett ordentligt skyfall ute…

Efter lunch var det dags för Mattias Ribbing som är minnesmästaren som äter LCHF. Imponerande siffror på vad han presterar när det gäller minne. Siffror, bilder och allt möjligt minns han på ett ”omänskligt” sätt. Mattias säger att det är uppträningsbart och jag ska läsa hans bok igen och försöka träna upp lite under sommaren/hösten.

20130629-0032--15

Efter minnesmästaren grottade ”Professor Göran” in sig i kolesterolet ända ner till molekylnivå. Riktigt spännande och hade jag inte precis läst lite näringsfysiologi hade jag nog varit mer ”borttappad” än jag var…

20130629-0032--17

Dagen avslutades med frågestund där Annika och Sten-Sture fick svara på alla möjliga frågor.

Tyvärr började det regna ganska kraftigt men jag gav mig ut en sväng till campingen ändå. Matmässigt tjuvstartade jag med lite korv och kyckling på rummet. Väl ute på campingen ”lurades” jag med Av Jonas Bergqvist till restaurangen istället för grillplatesn. Vädret var inte sådär jättebra så det var inte svårt att luras med… På restaurangen krånglade vi lite med våra beställningar och till sist fick vi alla (nästan) vad vi beställt. Två fisksoppor vid bordet innehöll väldigt lite fisk så dessa fick köket fylla på lite. Annars var det helt ok. Själv åt jag en enkel varmrökt lax med lite dijoncreme och en liten sallad. Riktigt gott.

20130629-0033--2

Efter maten var vädret riktigt bra även om det var lite kallt så vi gick upp till stugbyn och minglade några timmar.

När jag kom hem till hotellet hade jag blivit lite hungrig igen. Maten på restaurangen innehöll väldigt lite fett så jag fyllde på med lite bea och karré… Även om det inte blev hela portionen jag hade tänkt grilla…

Så med ”extramiddagen” på hotellet så drog intagen iväg ganska högt på proteinerna. Det ska bli spännande att se hur ketonerna ser ut i morgon bitti.

Skärmavbild 2013-06-30 kl. 00.22.03

 

I morgon kommer Per Wikholm, Monique Forslund och Ann Fernholm föreläsa. Det ska bli mycket spännande. Framför allt Ann som jag inte hört tidigare.

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok, Säffle 2013. Bookmark the permalink.

6 Responses to En hel dag med föreläsningar i Säffle

 1. Maria Österwald says:

  Jäkligt skön helg, och du var roligast och bäst av alla föredragshållarna enligt min mening 😉 3 nya FB vänner fick jag också och har även bestämt mig för att börja blogga och köpa mig en våg. Du lämnade ett riktigt avtryck där 😀 Är nog lite likadan som dig där att jag gillar att hålla lite koll. Nu blir det strikt LCHF för mig framöver så ska vi se om även värken i axlarna kan lätta lite…

  • Tommy says:

   Hej!

   Tack!

   Ja, visst var det supertrevligt. Det jag tycker är så bra med LCHF-gemenskapen är att det är så högt i tak och alla kan prata med alla om precis vad som helst. Jag diskuterade allt från förstoppning till riktigt tung industrisynth… 🙂

   Siffror är kul och jag personligen tycker inte man ska vara rädd för vågen även om den ibland kan kännas besvärlig och trångsynt… 🙂

   Posta gärna bloggadressen här när du kommit igång. Jag samlade på mig ett helt gäng nya bloggar jag ska titta på men det blir en post om det senare. Kanske inte nu i veckan men efter nästa helg.

   /Tommy

   • Maria Österwald says:

    Har döpt bloggen till LCHF för motvalls kärring. Har inte hunnit skriva så mycket än men känner jag mig själv så blir det nog snart en hel del 😉

 2. Maria Österwald says:

  Motvalls kvinna ska det ju vara 😉

 3. Effie says:

  Kanske lite fort, och kanske lite öööhh.. Men det är en fråga om rutin och träning, och kanske självförtroende på scen; att trivas där. Du är rolig att lyssna på, så jag ser fram emot en ny rapport nästa år :-). Plus att jag förstås läser här varje dag.
  Gillalde särskilt din enkla sammanfattning: ”Sikta strikt. Stressa inte. Njut”. Jag tror jag ska printa ut den och hänga på något lämpligt ställe.

  • Tommy says:

   Ja, snabbt brukar det gå. Sen har jag lite ”tiks” för mig ibland… Jag ska försöka tänka på det mer. Eller kanske inte tänka på det… Tänka bort ticks kanske inte är ”rätt”… 🙂

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *