Tex Mex till lunch

Idag blev det lunch med ett gäng arbetskamrater. Vi gick till det vanliga bufféstället men tyvärr var ”huvudrätterna” ganska dåliga… Spagetti med köttfärssås där allt var blandat så att smaka såsen utan att få med pasta var omöjligt. Den andra huvudrätten var panerad fisk med kokt potatis så den fick också vara… Det fick då bli lite tex mex från tacobuffén. Kycklingen är riktigt god även om den är aningen söt och färsen är också helt ok. Lite ost, oliver och champinjoner fulländade lunchen… Lite lite bra energi (fet!) bara, men god mat och trevligt sällskap.

13 0902-TommyTappar -20130902-00001IMG_3437

Då energin från lunchen var i snålaste laget blev det en normal Tommy-middag. Karrékotletter med kryddsmör. Jag var inte jättehungrig så jag nöjde mig med 50g smör istället för de normala 100g.

13 0902-TommyTappar -20130902-00002IMG_3439

Intagen idag blev ganska måttliga tack vare e mager lunch och begränsat med kryddmör till middagen. Ingen vidare skaldemanratio men det blir nog bättre i morgon är det blir lite lax, majonnäs och räkor…

Skärmavbild 2013-09-02 kl. 21.16.35

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

6 Responses to Tex Mex till lunch

 1. Irene says:

  Du är bäst!! Tack
  Irene

 2. Jag äter tacos i stort sett varje fredagsmiddag med köttfärs, ost, tomater, gurka, räksallad eller förbjuden mimisasallad, lök och ost. Blir proppis av detta faktisk, men jag är ju kvinna 🙂

 3. Tommy says:

  Man kan nog göra en mimosa som är hyggligt ok skulle jag tro. Naturligtvis inte lika söt som en ”riktig”. Men om man gör den på majonnäs och vispad grädde som bas och så kan man kanske ha i tärnad (eller tränad?) gurka istället för frukt… Njae, kanske inte riktigt mimosa… Men med den feta basen kanske det går att ”kosta på sig” lite persika eller annan frukt. Är man känslig för socker bör det nog undvikas men klarar man någon frukt då och då kan det funka. Jag har själv aldrig riktigt gillat mimosa. Jag var mer av en potatissalladkille… 🙂

  /Tommy

 4. Helen says:

  Hmm…
  Har du kollat sockret efter att ha ätit tacos ”ute”?
  De använder väl påskrydda som har E621 som näst största ingrediens?
  Jag minns att det snackades mycket om att E621 var en ”större” fettcellsöppnare än socker?
  Jag vill inte prova/har ej blodsockerkollare…
  Känner du någon ”extra” hunger som om du ätit kolisar efter en sån utelunch?
  Haha, tusen frågor…

  • Tommy says:

   Jo, man vet tyvärr aldrig vad som är i utetacos. Jag brukar lägga till lite extra socker nr jag beräknar intagen så jag inte hamnar för lågt… Jag har inte kollat blodsockret men jag upplever nog ingen större hunger efter utetacos.

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *