Ketoner, viktvariation och kanske ny arbetsgivare

Vi börjar med arbetsgivaren. Det verkar som att både Siemens och GE är sugna på att köpa företaget jag jobbar på. GE verkar vilja betala 13 miljarder dollar… Så så mycket är ”jag” värd alltså… Så snart kanske jag är tysk eller amerikan istället för fransman. Vet faktiskt inte riktigt vad som vore ”roligast”, kanske amerikan…

I veckan som gått har jag testat ketonerna i blodet samtidigt som jag blåst i min nya leksak. Jag har blåst rött hela veckan och lägsta noteringen i blodet var i början av veckan och det var 1,0. Så även så lågt var det alltså rött.

Skärmavbild 2014-04-27 kl. 21.52.11

Nu ska jag nog vänta och se om jag blåser något annat än rött och om jag gör det så testar jag blodet då. Känns lite slöseri med dyra stickor att kolla röda blåsningar… 🙂

Vikten har legat rätt högt i veckan men vände ner lite för att sedan studsa upp igen.

Skärmavbild 2014-04-27 kl. 20.42.33

Nåväl, på tal om arbetsgivare så blev det en dryg heldag på jobbet idag. Jag kom inte hem förrän 19:30 tiden och innan jobbet han jag gå en lång promenad som resulyerade i lite brunch från Netto. God korv och majonäät samt 2 (!) flaskor Cola Zero.

14 0427-TommyTappar -20140427-00001IMG_6427

Till middag blev det sen lite mindre mat. Kyckling och kryddsmör samt en god broccolisallad som jag fick ”inspiration” till i en FB-grupp.

 • 125g broccoli
 • 2 msk olivolja
 • 1 msk citronsaft
 • salt och peppar

Jag stekte den färska broccolin i lite av olivoljan. Sendan efter bara några minuter tog jag upp den i en skål och slog i resten av oljan och citronsaften samt kryddade lite. Det fick stå och dra medan kycklingen stektes och smöret blandades. Det blev riktigt gott. Detta får jag testa fler gånger…

14 0427-TommyTappar -20140427-00003IMG_6429

Intagen blev totalt för dagen

Skärmavbild 2014-04-27 kl. 20.57.31

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ketoner, viktvariation och kanske ny arbetsgivare

 1. Mattias says:

  Får man ge förslag på en ”feature” här? Att du skapar en ”FAQ”-flik. Då slipper du svara på samma frågor 20 ggr och det blir så bra för oss noobs.

  Får man alltså dricka Cola-zero på strikt LCHF? Du känner inte att du blir sugen på sötsaker pga sötningsmedlet?

  • Tommy says:

   Det fanns en FAQ men jag flyttade upp den till huvudmenyn och lade till lite. Får se om jag ser över både frågor och svar ytterligare.

   Njae. Egentligen kanske man inte ska dricka sötningsmedel alls… MEn jag tillåter mig Cola Zero ganska ofta. Jag upplever inte att jag får sötsug alls av det och när jag mätt blodsocker så påverkas det inte. Däremot kanske jag blir lite ”törstigare” och dricker mer när jag väl är igång. Det kan jag se som ett problem.

   /Tommy

 2. Mike says:

  Broccolisalad på kall okokt broccoli är också mycket gott, som omväxling till coleslaw t.ex.

  http://cookeatpaleo.com/broccoli-salad-with-bacon/

  • Tommy says:

   Mmm, det såg ok ut. Lite mycket kolhydrater men det går ju anpassa den till min striktare LCHF. Broccoli, lök och lite kryddor samt bacon och möjligtvis lite champinjoner eller liknande. Detta ska jag absolut jobba vidare på.

   /Tommy

 3. Gäst says:

  Jag har inte hängt med i mätningarna. Vad betyder röd, gul eller ingenting?

  • Tommy says:

   Ingenting innebär att jag inte blåste just då. Rött är max kotoner och gult är snäppet under. Lägre än gult har jag inte blåst.

   Rött med siffror är där jag blåst rött och samtidigt mätt ketonerna i blodet.

   /Tommy

 4. Goran says:

  Det finns numera en Ketonix-sportmodell, har ni sett det?
  Det hade inte jag. Kostar 25 dollar för uppgradering av standardmodellen.

  • Tommy says:

   Hmmm, det får jag kolla upp… Undrar vad det är för skillnad…

   /Tommy

   • Niklas says:

    Jag frågade Ketonix om detta häromdagen och fick detta svar.

    ”Ketonix Sport” är en variant som mäter i högre intervall. Bland de första som var intresserade av ketonix var ultramaraton & maraton utövare som tränar med höga keton nivåer. Den visar också var i ett intervall man är.
    Rött intervall på ”Standard” är samma koncentration som gult på ”Sport”

 5. LenaK says:

  Jag har haft starka funderingar på att skaffa denna ”leksak” men jag ska kanske vänta lite tills du testat mer. Rött och 1,0 i blodketoner får mig att tveka.

  • Tommy says:

   Ja, men 1,0 är ändå helt ok tycker jag nog. Visst man ”bör” ligga på 1,5 men det tror jag är individuellt. Ligger man på 1,0 eller över antar jag att det funkar rätt bra.

   /Tommy

 6. Kristine says:

  Er blodketonmätning betre enn ketonix?

  Lurer også på hvordan du regner dagens intag av mat. Er det en app?

  • Tommy says:

   Att mäta i blodet är bättre men rätt mycket dyrare…

   Jag använder appen ”LifeSum” och sen trixar jag lite med siffrorna i ”Numbers” för att få till mina bilder.

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *