Kolesterolvärden efter 5 år med LCHF

Så då var det dags att presentera de värden jag fick efter mina tester. Jag har ju ätit LCHF med väldigt hög halt av mättade fetter så mitt kolesterol borde vara farligt högt… Eller hur?

Eftersom vikten gått åt fel håll senaste tiden var jag extra nyfiken på hur värdena skulle se ut…

Skärmavbild 2014-09-11 kl. 21.59.52

Om någon läkare läser här så är det bara att tolka på…

Idag var vi iväg till Växjö på tjänsteresa och då blev det lite skaldjurssoppa till lunch. Jag har registrerat den som en färdig findussoppa med ganska mycket kolhydrater. Den innehöll lite mjöl, morötter och andra grönsaker. Riktigt god var den i alla fall.

14 0911-TommyTappar -20140911-00004IMG_9020

Efter en lång dag stannade jag på coop och köpte lite korv. Korven åt jag (3 st) till en liten omelett med parmesanost samt bearnaisesås.

14 0911-TommyTappar -20140911-00011IMG_9027

Intagen drog iväg ordentligt

Skärmavbild 2014-09-11 kl. 21.40.46

/Tommy

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

11 Responses to Kolesterolvärden efter 5 år med LCHF

 1. Micke i UK says:

  Bäst att ta lite statiner i fall att ; )
  det är riktigt bra värden. inte särskillt överaskande för de som har lite koll på LCHF.
  men fett skräcken sitter djupt så det är alltid trevligt med lite påminnelse att fett verkar vara det bästa brännslet.

  • Tommy says:

   Skulle vara lite roligt (men inte aktuellt) att äta lite statiner 12 månader och se vad som skulle hända om man kombinerade knaprandet med LCHF…

   🙂

   /Tommy

 2. Robert says:

  Kan inte tolka dessa värden på något annat sätt än att de är mycket bra, och att detta än en gång bevisar att rädslan för mättat fett är fullständigt onödig. Med sådana värden efter fem år på LCHF och så pass mycket smör i kosten borde alla tvivel om fettets skadliga effekt på kolesterol, triglycerider och annat begravas en gång för alla i någon lämplig Becelförpackning… Du är härmed friskförklarad 😉

 3. Effie says:

  Min doktor är väldigt noga med att jag ska mäta kolesterolet när jag kommer för min årliga blodtrycksmätning. (jag är mindre intresserad, men tycker han det är kul så…). För två år sedan hade jag ätit rejält med smör ett bra tag före provtagningen. Doktorn var nöjd, 5.0. Sedan hade jag en väldigt stressig period, med en hel del slarv med maten, och en del socker. Kolesterolet ökade till 5.3. Doktorn tyckte inte det var alarmerande, men rekommenderade motion, och att jag skulle äta ”ännu lite nyttigare” (han har inte en susning om vad jag äter, så jag tyckte det var ganska roligt). Nu ska jag hålla mig till det nyttiga smöret, och se vad resultatet blir nästa gång. Och helst vill jag ju slippa blodtrycksmedicinen också.

 4. Bustas says:

  Du verkar ju frisk Tommy, trots ditt farliga leverne. 🙂
  Går i dagarna in på mitt sjunde år på strikt LCHF. ( – 25 pannor)
  Efter att ha mått rent ut sagt ”skit” då jag startade, säger min kropp numera att jag mår fantastiskt. Har inte gjort några analyser under dessa år utan litar på signalerna från knopp och kropp. Nu vid 65 års ålder har jag slutat säga: ”vi har väl alla våra krämpor”, då folk frågar hur jag mår.

 5. Björn says:

  Du skriver att vikten gått åt fel håll på sistonde, är du inte lite väl hård? 🙂

  Som vi alla trodde så ser värdena bra ut.

  Keep up the fat! 🙂

  • Tommy says:

   Jo, jag kanske upplevs ”hård” angående vikten. Egentligen ”bryr” jag mig inte utan det är mest av nyfikenhet jag letar anledningar till uppgången.

   /Tommy

 6. Erik S says:

  Hej

  Jag är djupt imponerad över med vilken disciplin du genomför denna långa, noggrannt dokumenterade ”studie” på dig själv.

  Eftersom dina resultat inte passar den gängse uppfattningen bland den eminensbaserade, näringslivs- och läkemedelsindustrikopplade, ”vetenskapen” så avfärdas du därifrån givetvis som en sk ”anekdot” utan värde.

  Hade dina resultat däremot visat på ohälsa och gett stöd för den gängse uppfattningen bland eminenserna så hade du däremot refererats som ett prima exempel, andra till varnagel, på vedertagen erfarenhet.

  Jag personligen litar dock mycket mer på en ”disciplinerad anekdot” än på en ”näringslivs- och läkemedelsindustrikopplad eminens”!

  Lycka till!

  Erik S

  • Robert says:

   Bra skrivet! Precis så ligger det till. Hade kolesterolet visat uppåt väggarna skulle Tommy blivit ett tydligt ”bevis” på LCHF:s farlighet. Nu däremot, när värdena är utmärkta, har LCHF-kritikerna inget att säga eller så avfärdar det det hela med att det inte kan betraktas som vetenskap. Patetiska människor!

  • Tommy says:

   Tyvärr tror jag också att du har rätt. Hade jag visat upp ”dåliga” värden är det inte omöjligt att AB skrivit om mig…

   Nu är det ju liksom inget spektakulärt då det verkar vara helt normalt med bra värden på LCHF…

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *