LCHF

Här är tanken att jag ska skriva om mitt sätt att “leva efter” LCHF…

Till en början presenterar jag kort mina “huvudprinciper” eller man kanske kan kalla det min grundfilosofi… Det finns även mer texter till höger där det bland annat finns en FAQ som hela tiden kommer utökas vartefter jag får in fler frågor här och på andra ställen där jag “hänger”.

Men som sagt, min LCHF-filosofi:

1. Ha tålamod

Även om det gått väldigt bra för mig har jag ändå från början bestämt mig för att det ”får ta den tid det tar”. Det är dumt att stressa upp sig i onödan.

2. Sikta strikt

Jag har haft ganska strikta begränsningar i kolhydratsintaget. Normalt är mitt mål att genomsnittet per vecka inte får överstiga 5g kolhydrater per dag. Jag brukar rekommendera andra att sikta på 10g även om många brukar ha 20g som gräns. Anledningen till att jag säger 10g är att man då kan tillåta sig att dra iväg lite. Kanske upp till 20-25g. Om man. Har 20g som gräns så kan det ibland dra iväg lite mer, ända upp till 35-40g. Så om man siktar lägre kan man ”fuska” oftare.

3. Pressa dig inte

En av mina grundidéer har varit att jag inte ska lida mig igenom någon bantningskur. Jag ska inte uppleva mig begränsad och tvingad på något sätt. Så fort man börjar tvinga sig till saker sjunker motivationen och med den det allmänna välbefinnandet. Så gå inte hungrig!

De tre principerna är inte rangordnade även om jag personligen tycker att den första och tredje är aningen viktigare än den andra. Det sitter så enormt mycket i huvudet. Saknas motivationen på riktigt så blir allt man företar sig svårare. Jag kommer utveckla dessa principer betydligt mer framöver.

Intervjuad

För att testa hur tekniken fungerar har jag testat att länka till en intervju som gjordes med mig i Säffle i maj. Intervjun är gjord av Andreas Eenfeldt, aka Kostdoktorn…

Jag är själv väldigt nöjd med intervjun eftersom jag var lite nervös innan vi drog igång… Det var ju trots allt självaste kostdoktorn som skulle intervjua mig… 🙂

2 Responses to LCHF

 1. Benny Tallberg says:

  Grattis Tommy har gått ner från 151 till 137 på 6 veckor med nutrilett kombinerat med 1 mål lchf börjat nu med enbart lchf men kommer inte under 20 g kolhydrater per dag har du några råd hör gärna av dig6

  • Tommy says:

   Lite svårt att inte låta lite ”dryg” när det gäller att komma under 20g kolhydrater. Det är liksom ”bara” att inte äta kolhydrater… 🙂

   Men, seriöst… Ofta kommer kolhydraterna som gör att det drar iväg lite från ”fel” grönsaker. Nu vet jag inte alls vad du äter, men vill du äta grönsaker så välj sparris, broccoli eller spenat. Undvik också nötter då de också gör att det kan bli lite mycket kolhydrater om målet är att ligga under 20g.

   Titta på min mat på bloggen. Då och då kommer jag över 20g, men det är rätt sällan…

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *