On the road

Idag spenderade jag 9 timmar i bilen… Jag stannade bara några gånger för att fylla på bränsle. Första stoppet blev turligt nog vid en av våra butiker som jag inte hade besökt tidigare. Center Syd. Så det blev ytterligare några par strumpor och lite vatten…

(Nej, ingen vidare parkering… Men det fanns tusentals platser så jag tror inte någon drabbades så hårt av mitt slarv…)

GT:n rullar på rätt bra. Danskarna kör som tokar så det är ju bara att hänga på… Tyvärr verkar inte danskar fått lära sig att blinka vid filbyte. Man får vara på sin vakt hela tiden vänsterfilen… 🙂

Andra stoppet blev i Nordborg på norra Als. Nordborg är en vänort till Finspång och när vi var små var vi där flera gånger. Nu är det nog över 20 år sedan jag var där senast så det var lite kul att köra upp dit en sväng. Vissa saker utmed vägen kände jag igen, andra inte. Enda stället i ”centrum” som var öppet var någon slags Thairestaurang och de hade kaffe och toalett… Perfekt… Nåja, Kaffet var väldigt tamt så det var lite synd att avbryta kaffeuppehållet med det blasket…

Sedan for jag vidare till Flensburg och mitt hotell 200m inne i Tyskland. Man ser i princip gränsen från parkeringen… Middagen var en oprisvärd buffé. Två kötträtter, lite sallader, massor av kakor till dessert. Ingen fisk eller kyckling. Enda fördelen var att de hade riktigt smör så det fick bli fettkällan bland alla proteiner.

Så resan börjar dåligt rent kulinariskt. Men mat och kaffe är ju inte allt… Nu kan det i alla fall bara bli bättre. Frukosten får sig en chans i morgon. Ägg och bacon är ju svårt att misslyckas med…

Intagen blev

/Tommy

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *