Sista dagen i Houston

Sista dagen i Houston. Vaknade ganska tidigt så jag bestämde mig för att ge motorvägarna en chans till så jag gav mig ut för att ticka av de två kvarvarande Aplebutikerna i Houston. En tid före resan fick jag för mig att jag ska försöka ”samla” på mig alla Applebutiker i de städer jag besöker. I Houston finns det fyra. De två i centrum fixade jag igår och nu skulle jag åka runt lite till de köpcentran där de andra två finns. Det som slår mig när jag åker runt mellan alla dessa ”malls” är att de är enormt lika. Samma struktur, samma butikskedjor och samma restauranger. Egentligen ganska tråkigt, men samtidigt lite roligt. En fördel med det ”tjatiga” är att en av kedjorna som alltid finns är Starbucks. Där finns bra kaffe (3-shot espresso) och fritt wi-fi.

När det gäller de fyra Applebutikerna så var de ganska tråkiga. I princip exakt likadana och väldigt små jämfört med de jag varit i tidigare i London och New York. Alltid trevlig personal och kul prylar att fingra på. Lyckades ställa upp en 11″ och en 13″ MBA bredvid varandra för en storleksjämförelse och det är nästan så att en 11″ är helt ok. Jag har ju funderat på att köpa mig en bärbar mac men då snåla den lite för att komma undan i pris. Det är nu bra att känna att den lilla kan funka helt ok. Ska fundera mera sen när den nya modellen kommer. För boken kanske det vore bra att ha en riktig dator att skriva den på även omm allt detta skrivs på iPaden och det funkar faktiskt ganska bra.

På sista stoppet gick jag runt och tittade i food courten och blev lite hungrig så det blev som omväxling lite lunch. Cajunkyckling med broccoli och gröna bönor. Jag skulle tro att kycklingen kanske var aningen söt men det var gott och ganska hett.

Jag inhandlade ett vattenskyddad (inte helt vattentätt) fodral till iPhonen, en orange laddsladd och en musmatta med Texas flagga på. Nåt måste man ju köpa…

Under eftermiddagen fylldes kryssningens Facebookgrupp med rapporter om när, var och hur folk började dyka upp till uppstartsmiddagen på kvällen. Till själva kryssningen var tydligen över 260 personer anmälda och till middagen skulle det komma nästan 200.

Vid registereringen återsåg jag alla svenskar bekanta och några av mina nya amerikanska. På middagen var det fri sittning och jag satte mig och med några av de andra svenskarna. Förrätten var en enkel sallad med någon sötaktig dressing som jag lät bli.

Logistiken på serveringen var inte så bra. Jag blev utan huvudrätt och vi fick säga til flera gånger. När jag väl fick något att äta så var det kyckling istället för biff som de andra fick det gjorde mig iofs inget eftersom jag ätit biff hela veckan. Till kycklingen var det sellerimos, morötter och broccoli. Jag smakade lite av moset men lät bli morötterna helt. Kycklingen var god men aningen torr.

Till dessert var det bär i olika former. Blåbär, jordgubbar hallon och björnbär(?). Normalt brukar jag inte äta så mycket bär men jag ”offrade” mig faktiskt och fick i mig det mesta.

Efter maten presenterade sig arrangörerna och medhjälparna med Jimmy Moore i spetsen. Sen följde en (snäll) roast av de närmaste dagarnas föreläsare. Roasten genomfördes av den alltid lika roliga Tom Naughton. Andreas (Kostdoktorn) jämfördes med Arnold Schwarzenegger och enligt Tom ska han visst spela The Terminator i nästa stora blockbuster. Om Monique pratade Tom om zumba och meloner… Mer törs jag knappt skriva… Allt so allt var det en trevlig tillställning även om den tog slut lite abrupt kändes det som. Många hade rest länge och de var nog rätt trötta. Per och Katarina Wikholm kom i princip direkt från Sverige så de hade varit på resande for över 20 timmar. Deras barn som är med såg aningen trötta ut i foajen…

Tillbaka på rummet har jag nu i princip packat ner allt och flyttat runt lite. Börjar närma mig resfeber steg 2. Själva kryssningen. Jag har börjat förlika mig med tanken att vara ”fast” på en båt en hel vecka så det ska nog gå bra. Jag hoppas att jag kommer att trivas för an har redan presenterat nästa års kryssning och den utgår från New Orleans. Det verkar på pappret riktigt spännande New Orleans vore mycket trevligt att besöka. Men det är ett år dit och om jag inte gillar kryssningsgrejen så kan man ju åka dit ändå.

Jag kommer skriva en speciell rapport senare i veckanom mina intryck av Houston som stad. Efter kryssningen kommer jag också registera allt jag ätit i kostverktyget så det blir en speciellrapport somfokuserar mer på mat.

Jag är lite osäker på när nästa rapport kan dyka upp. Det finns wi-fi på båten men jag vet inte när jag kopplar upp mig. Det är ganska dyrt så jag kanske snålar lite, men vi får se.

 

Uppdatering 2012-05-20:

Intagen för dagen blev:

 

 

This entry was posted in Resa. Bookmark the permalink.

2 Responses to Sista dagen i Houston

  1. Majoren says:

    Trevlig resa Tommy, härligt att du håller särskild koll på maten! 🙂

  2. Pingback: Uppdaterade inlägg för dagarna i Houston |

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *