Vått och blåsigt

Idag var vädret ungefär som en svensk höstdag. Vått och blåsigt. Inte så kallt kanske, men ändå… Jag började dagen med lite frukost (eftersom det ingick i rummet).

Jag bestämde att mitt första stopp skulle bli ”Monestir de Nostra Senior de Lluc”. Inte för att jag på något sätt är religiös (tvärt om) men det är alltid kul att titta på gamla kyrkor och annat kopplat till den kristna mytologin. Kombinationen barfotaskor och våt kullersten är inte den bästa. Halt och lite svårt att inte få unt i fotsulorna.

När ”själen” fått sitt begav jag mig utmed bergskedjan västerut för att komma till Deia. Vägen var ännu bättre än igår. Smal och svängig med riktigt bra beläggning så återigen saknade jag Toyotan…

Deia var en riktigt trevlig liten stad där jag naturligtvis testade lite räkor i vitlök.

Jag hittade till sist fram till Port del Soller och hotellet vi ska vara på. Utsikten från mitt rum är helt ok. Det blåser tokmycket så en del fönsterluckor smäller och jag lyckades få mina låsta ordentligt även om det var lite lurigt.

Innan middagen blev det en kvällspromenad och jag lyckades fånga lite av solnedgången över bergen.

Till middag på hotellet testade jag en råbiff till förrätt och en ”naken” hamburgare till huvudrätt. Jag bad om extra ost och extra bacon. Riktigt bra mat så denna vecka kan inte bli annat än toppen…

intagen blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *