Fortfarande lite förkyld

Idag var jag fortfarande lite förkyld men några viktiga möten gjorde att jag var ”tvungen” att jobba. Även i morgon behöver jag vara på plats… Jag får väl vila ut i helgen…

Jag gjorde ett helt gäng biffar på fläskfärs idag. På LCHF-kryssningen pratades det om att inleda dagen med lite protein så en biff eller två till frukost framöver kanske kan vara något… Det blev även ett gäng till middag med ordentligt med smör.

Intagen blev

/Tommy

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

4 Responses to Fortfarande lite förkyld

 1. Vivisfaxarn says:

  Du steker väldigt hårt. Är inte det farligt?

  • Tommy says:

   Nej, varför skulle det vara farligt?

   /Tommy

   • Vivisfaxarn says:

    Jag brukar säga att man får välja vad man tror på. Det jag läst om bränt kötts farlighet tror jag på. Kan ge cancer.

    • Tommy says:

     Livsmedelsverken säger (enligt Svensk Kött, så aninegn partiskt kanske):

     ”Vid hård stekning av kött bildas ämnen som troligtvis är farliga för människan. Dessa ämnen har visat sig vara cancerriskförhöjande och mutagena, med förmåga att skada arvsmassan, i tester utförda av Livsmedelsverket. Därför bör man undvika att äta bränt, hårt stekt och hårt grillat kött. De halter som förekommer i svensk mat tillagad under normala förhållanden anses inte ge någon ökad risk för cancer.”

     Sen är ju frågan var hårt stekt är. Visst, min stekyta blir ibland lite hårt stekt, men inte så den är ”bränd”.

     /Tommy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *