Blomkålsraggmunk

Idag gjorde jag en stor portion blomkålsraggmunk. Bara riven blomkål, ägg och lite ost. Till raggmunken stekte jag ett paket rimmat fläsk.

Intagen blev

En liten reflektion angående Notre Dame. En fransk miljardär går in och betalar 100 miljoner euro. Galet mycket pengar. Först tänkte jag att det var en riktigt cool grej att göra. Sen efter lite fundering så blir det faktiskt tvärt om… För de pengarna skulle han kunna köpa ett års mat till 300 000 familjer enligt Rädda barnens donationsbutik. 300 000 familjer. Sug på den… Nu väljer denne miljardär att lägga 300 000 familjers årskonsumtion av mat på en byggnad. Visst, som sagt, en mycket fin byggnad som självklart har högt kulturellt värde. Men 300 000 familjer? Nåja… Jag lägger massa pengar på spel och nöjen när jag skulle kunna skänka en del också så jag kanske inte ska gnälla… Men 300 000 familjer…

Sen kanske inte valet av mat är klockrent för mig. Men ändå…

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *