Koffeinfri

Idag är det ganska exakt en månad sedan jag drack min senaste (inte sista) Cola Zero. Det är också en vecka sedan jag drack kaffe. Då och då gör jag kaffeuppehåll och nu gör jag alltså det. Får se hur länge jag håller i denna gång. Det kan bli någon espresso då och då, men jag ska försöka att inte ”leva på” kaffe på jobbet.

Till middag idag gjorde jag en ordentlig portion kyckling i curry. Lök och grädde. Jag åt även lite leverpastej med saltgurka till ”förrätt”.

Intagen blev efter en påse fläsksvål

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

3 Responses to Koffeinfri

 1. Erik says:

  Hej Tommy! Skulle vara intresserad av att höra om dina upplevelser med koffeinuppehåll. För- och eventuella nackdelar? Sömn? Hunger?

  • Tommy says:

   Jag har då och då som sagt gjort uppehåll och det blir mindre och mindre besvär varje gång. Första gången för några år sedan upplevde jag de två värsta veckorna i mitt liv. Huvudvärk och ”frossa”… Nu har jag inte märkt något negativt alls. Jag ska nog inte säga att det jag upplevt något positivt heller. Det är möjligt att jag sover bättre sedan jag slutade med zeron. Min ”sömn-app” säger det i alla fall. Men jag litar inte riktigt på den då den samtidigt uppdaterades till ny version. Sedan dess har jag en sömnkvalitet som jag hade för några år sedan. Snitt på 85%. Senaste året har jag i princip aldrig kommit över 70%. Men om det är den nya versionen eller att minskningen av zero och kaffe hjälpt vet jag inte. Även om jag haft sämre siffror så har jag egentligen aldrig upplevt några sömnproblem.

   /Tommy

 2. Tommy says:

  Glömde kommentera hungern. Jag skulle nog säga att jag sedan jag slutade med zeron inte varit så hungrig sent på vällen. Tidigare kunde jag bli lite ”sugen” precis innan läggdags. Men inte nu. Vet dock inte om det finns någon koppling, men andra har också ”upplevt” att sötningsmedel är aptitretande…

  /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *