Dålig fantasi

Fantasin tryter lite när det gäller de två sista recepten till nästa nummer av LCHF-magasinet. Hoppas jag kommer på något bra i morgon… Tiden rinner iväg… Om någon har något tips så får ni gärna skrika till…

Idag blev det då alltså fantasilös kyckling med kryddsmör…

Intagen blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

One Response to Dålig fantasi

  1. Morgan says:

    Chili con carne ca 10 portioner – ca 13 kr./portion. Man kan ju också ta dubbla mängden, för att kunna frysa ner en eller flera bunkar.

    Ca 1 kg. fläskfärs/blandfärs
    Ca 100 g. smör
    2 burkar krossade tomater med chili 320-400 g./st.
    1 burk vita bönor
    2 röda lökar
    3 pkt bacon
    Kryddor, t.ex. chili, cilipulver, chiliflingor, salt, svartpeppar, cayennepeppar. Det ska vara ganska stark smak
    Ev. lite vitlök

    1. Låt köttet få rumstemperatur (0,5 t.).
    2. Stek (8/9) i rikligt med smör (minst 100 g.) och finfördela köttet med en gaffel.
    3. Häll på tomaterna och vita bönorna, rör om – pressa ev. bönorna med gaffeln. Låt den bli som en vanlig köttfärssås (ca 1-2 min.)
    4. Krydda.
    5. Häll i bunkar (2 st.). Om du inte har en så stor stek/grillpanna, får du steka i omgångar.
    6. Fördela den skurna löken i bunkarna.
    7. Finfördela baconen och stek i samma panna. Fördela baconet på köttet ev. tillsammans med baconfettet.
    8. Låt svalna och ställ i kylen. Kan frysas och även ätas kall. Håller sig ca en vecka.
    9. Ät ihop med ca 50 g. smör och ovanjordgrönsaker.
    10. När du har kommit igång räcker det med att äta mängden som är innerdelen av en assiett, till varje måltid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *