Veckorapport 2012-40 samt dagsrapport

Oj vad mycket trevliga kommentarer jag fick efter gårdagens stickande. Om jag inte hinner se alla så tackar jag här och nu för dem kollektivt!

Syftena med gårdagens tester var både att testa ”metoden” som sdan. Dvs kolla om det funkar rent praktiskt och det skulle jag vilja säga att det gjorde. Det blir dock rätt dyrt att kolla ketonerna så ofta så framtida tester blir nog färre stick men lika lång tid.

Det andra syfter var helt enkelt att se om jag skulle få någon märkbar effekt av att dricka steviasötad saft. När jag tittar på siffrorna och diagrammen så kan jag nog säga att jag fick väldigt liten påverkan i mina blodvärden avd ett glas på 50 cl funlight. Som jag skrivit i några av kommentarerna till gårdagens inlägg så kommer det ändå inte få mig att börja dricka saft. Jag har aldrig riktigt gillat saft och ska jag drick någon söt dricka så får det bli Cola Zero. Nästa helg ska jag ge mig på och testa både kaffe och cola tänkte jag men då måste jag få tag på lite fler ketonstickor…

Hur har då veckan gått i övrigt. Jag har styrt upp intagen lite mer än tidigare veckor även om det inte var riktigt lika strukturerat som för en månad sedan. Jag har siktat på lägre proteinnivåer och mer fett för att få upp ketonerna och för att se om viktminskningen kunde komma igång igen.

Viktiminskningen kom igång och på en vecka har jag nu tappat tre kilo. Så om jag kör på ett tag till kanske jag kan röra mig nedåt mina lägre noteringar.

Jag har ätit mer blandat än den förra strikta veckan så det har inte någon gång känts som att jag varit för styrd. Jag har kanske varit lite hungrigare än vanligt så det är möjligt att jag trots allt ökar på proteinintagen en aning i veckan som kommer. Det är ganska lite saker inbokade med jobbet så jag skulle kunna tänka mig att jag kan få enkelt att kontrollera vad jag äter.

Jag har inte heller druckit kaffe sedan i tisdags morse och idag var första morgonen jag vaknade utan huvudvärk. Jag ska nog försöka hålla mig ”ren” till helgen då jag ska mäta effekten av en trippel nespresso… Det ska nog funka tror jag.

Idag var jag lite hungrig när jag kom hem efter några timmars jobb så jag rullade in lite smör i parmaskinka. Innan jag rullade ihop smulade jag lite flingsalt och droppade över lite olivolja. Det blev riktigt gott. Ordentlig mättande också. Proteinerna drevs upp lite mycket i förhållande till fettet så ratiot för dagen blev inte så bra. Ska bli spännande att se vad ketonstickan säger i morgon. Jag skulle gissa på under 1,5.

Till middag stekte jag lite kyckling och vitkål som jag åte med resterna efter beatesterna för en tid sedan. En ordentlig klick med Lohmanders…

Intagen blev alltså idag då ganska höga

/Tommy

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Ketoner, LCHF, Matdagbok, Veckorapport. Bookmark the permalink.

8 Responses to Veckorapport 2012-40 samt dagsrapport

  1. Maud says:

    Alltid Intressant att läsa dina rapporter. Kul med nedåtvändande viktkurva och tack för tipset på snacks med parmaskinka ska testa med prosciutto.

  2. Åse says:

    Eller riva parmesanost och blanda med smöret. Fast det blir kanske lite för mkt proteiner då, men ganska goda proteiner ;P

  3. Limp says:

    Spansk eller italiensk skinka i lövtunna skivor i rullar med smätostkärna är en av mina favoriter…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *