Ketoner, blodsocker och kaffe

Så då var testet avslutat för denna helg. Som jag skrev tidigare idag har jag varit utan kaffe i 11 dagar och nu äntligen skulle jag ”få” dricka ett par koppar 8som blev tre).

Förberedelserna rent matmässigt var enkla. Jag hade inte ätit eller druckit någonting sedan 19:30 i går kväll. Poddarna åkte in i maskinen.

Ut kom tre rykande små koppar med relativt starkt kaffe.

Riktigt gott men jag kände (inbillat eller ej) av kaffet direkt. Pulsen gick upp och jag kände mig ”stirrig”… Gott var det som sagt i alla fall…

Vad hände sedan då?

Jag hade på morgonen kollat ketoner och blodsocker ett antal gånger. Ketonerna började ganska högt direkt på morgonen men minskade ganska tydligt för att sedan stabilisera sig (tror jag…).

Sedan gav jag mig iväg på shoppingrunda till Narren i Katrineholm och när jag kom hem därifrån måtte jag en gång innan jag drack kaffet.

Sen mätte jag ketoner och blodsocker varje halvtimma fram till kl 19:00. Efter det åt jag men mätte inte något mer då ketonstickorna börjar ta slut igen (det börjar bli dyrt det här…).

Hur gick det då?

Tja, ungefär som med stevian. Inte mycket alls. Båda värdena höll sig relativt platt. Upp och ner lite men definitivt inga stora händelser.

Jag skulle nog vilja säga att det hände mindre än testen med stevia.

Så min slutsats är att kaffe inte påverkade mig speciellt mycket idag. Om jag känner att jag får råd ska jag eventuellt göra en kopia på detta test nästa vecka utan att dricka vare sig stevia eller kaffe och se hur värdena påverkas en ”vanlig” dag. Jag skulle gissa att de kan se ut ungefär som förra lördagen och idag… Men man vet aldrig förrän man testat…

Jag kommer nu återgå till kaffedrickande men jag ska faktiskt försöka vara mer återhållsam än tidigare. På jobbet kunde det tidigare bli lite väl många koppar under dagen och det kaffet är inte ens gott…

Dagens sena middag åts inte förrän efter 20. Jag var helt enkelt inte hungrig. Det blev ju ganska mycket mat igår… Idag var det dags för coleslaw igen. Till denna ett par köttfärsbiffar och en ordentlig bit gouda ost (som inte finns på bild…).

Intagen för all dagens mat landade på:

I morgon är det veckoavstämning ingen och vikten har ju varit lite lustig i veckan så vi får se vad det blir i morgon.

/Tommy

 

This entry was posted in Blodsocker, Ketoner, LCHF, Matdagbok, Mätning. Bookmark the permalink.

15 Responses to Ketoner, blodsocker och kaffe

 1. Vän av LCHF says:

  Pulsen stiger av koffeinkaffe helt klart, på mig. Därför dricker jag koffeinfritt kaffe numer. Känns mycket bättre, tycker jag. Det ger inte den abstinensen heller som koffeinkaffe gör, tycker jag. Automatkaffe på arbetsplatser ska jag aldrig mer dricka!

 2. Maria says:

  Ytterligare ett (o)spännande test! 😀
  Tack för att du delar med dig.

 3. Maud says:

  Tack för att du gör dessa test Tommy, nån mer fundering på att göra ett test på Coke zero, nu när du har koffeineffekten dokumenterad.

  • Tommy says:

   Hehe… Håller på lite nu faktiskt men bara blodsocker. Åt lite ost i morse och ska testa lite cola Zero framåt eftermiddagen… 🙂

   /Tommy

 4. Ethel Loberg says:

  Jag prövade för första gången i fredas den här Ristretto- maskinen som laddades med en röd kaffekula likt på Din bild. Ut kom en gräddkrämig liten skvätt, valde ”liten kopp” som inte smakade så mycke kaffe men var gott och skummigt. Var kommer alla nya kaffemaskiner ifrån egentligen? Den här fanns på ”min” restaurang i Bôrgvik.

 5. Pingback: Tommy testar kaffe | Vägen till 65

 6. Limp says:

  Jag kikade på liknande ”kaffepatroner” på Elgiganten tidigare idag och såg att de innehöll mycket kolhydrater… 2,9 kolisar per kopp. Är det samma sak med dina Ristretto ?

 7. Ethel Loberg says:

  Huruvida det var nesspresso eller koffeinfritt tänkte jag inte på, det ska jag undersöka nästa varv jag går förbi den där makapären och berätta här, hej tills dess.

 8. Pirjo says:

  Hej!

  Jag har ätit LCHF snart 6 år. Mitt stora problem har varit lös mage som jag upptäckt berodde till stor del på mitt morgonkaffe. Nu har jag upptäckt äggmjölk smaksatt med pulverkaffe. Det smakar jättegott efter en viss invändningstid ungefär som Magic bullet kaffe…….

 9. Pingback: Kaffe och ketoner: Resultatet! | Kostdoktorn.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *