Många måltider idag

Igår åt jag relativt lite mat och som väntat var jag lite hungrig när jag vaknade. Det blev inte bättre av att jag började plocka med mitt nya projekt och naturligtvis är det mat och receptrelaterat så hungern blev så påtaglig att jag behövde lite fett till frukost. Majonnäs, tonfisk och lite finhackad rödlök fick bli starten på en dag med mycket mat.

Under förmiddagen blev jag av någon anledning hungrig och när några kollegor frågade om jag ville följa med och äta thaibuffé så kunde jag ju inte låta bli…

Sedan en tid hade vi planerat att äta en av våra traditionella fördelsedagsmiddagar idag så det bar iväg till Linköping för en riktigt trevlig middag.

Till förrätt åt jag något jag inte kan minnas att jag ätit tidigare. Varm avokado. Avokadon var ostgratinerad med champinjonsås och räkor. Det låter kanske som en lite märklig rätt men det var riktigt gott.

Till varmrätt valde jag ankbröst med apelsinsås. Jag var fundersam på hur söt såsen skulle vara men det var inte så farligt. Ankan var perfekt stekt.

 

Totalt drog dagens intag iväg till:

Det är alltid lite svårt att ha koll på de exakta mängderna och min princip är att räkna i överkant på de kolhydratrika livsmedlen.

Jag tror mer och mer på mitt app-projekt och kommer försöka lägga ganska mycket tid på att sätta mig in i Xcode och databashantering i iOS. Sen kommer bror få sköta själva hackandet.

 

/Tommy

 

 

 

This entry was posted in LCHF, Matdagbok. Bookmark the permalink.

2 Responses to Många måltider idag

 1. Limp says:

  Är det verkligen bara 1800 kcal i maten i bilderna eller åt du inte allt ?

  • Tommy says:

   Ja, jag tror jag fick med allt i kostverktyget. Jag åt allt på bilderna utom moroten och den andra rotfrukten på ankan. Inte heller apelsinen. Tomaten och paprikan på lunchen slank ner.

   Det är alltid svårt när man själv inte lagar maten så som jag skrev lägger jag till lite extra av de sötare sakerna. Jag använder en sötsur sås i kostverktyget för de asiatiska sakerna och den lägger jag en större mängd än vad jag faktiskt äter.

   Det är ganska lite fett i maten och det fett som finns kommer från majonnäsen, osten och ankan. Annars relativt magert. Jag blev själv lite förvånad att Skaldemanratiot blev så högt med så ”mager” mat…

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *