Expressens LCHF-tidning är rolig

Idag när jag bläddrade i senaste numret av ”Allt om LCHF” slår det mig hur lika alla nummer är. Jag tog fram de jag har och bläddrade i dem allihopa och de är sjukt lika varandra.

Det som slår mig mest är framsidorna. Jag vet att många vill försöka ”få bort” viktminsknings perspektivet och dessa tidningar hjälper definitivt inte till med det…

Så här står det på de nummer jag har:

 • Nr 5 2012: Turbotappa – 6 kg på 4 veckor
 • Nr 6 2012: Gå ner 5 kilo på 4 veckor
 • Nr 7 2012: Gå ner 1 kilo i veckan
 • Nr 8 2012: Tappa 5 kilo – på 4 veckor
 • Nr 9 2012: Gå ner 6 kilo – schema för 4 veckor

Det blir sämre råd under hösten men nu till senaste numret är vi uppe på 6 kg på 4 veckor igen.

Om någon har Nr 1-4 så får ni gärna skriva i kommentarerna hur mycket man tappar i de tidningarna.

Jag har några kilon till att ta så jag funderar på att följa råden i Nr 5 och Nr 9 men när jag tittar på dem så är det på tok för mycket kolhydrater för mig så jag kör nog min egen stil istället.

Dagen i övrigt fylldes med TV-spel trots att det i kalendern stod att jag skulle jobba med apparna. Det får väl bli på söndag istället… Jag lyckades klämma in en förvånansvärt bra film också. Förväntningarna var dunderlåga så den överraskade i positiv riktning. Jag såg på Netflix att de släppt Iron Sky och den har jag varit sugen på sedan jag såg trailern. Den var bättre än befarat. Smartare och mindre ”goofy” än jag trodde. För er som inte känner igen titeln så handlar det om nazister som bor på månens baksida där de smider planer på att ta sig ner till jorden och bilda fjärde riket…

Matmässigt blev det några korvskivor med vitlökssmör till frukost.

12 1228-TommyTappar -20121228-00001IMG_1466

Confitterad anka med vitlökssmör till tidig middag.

12 1228-TommyTappar -20121228-00002IMG_1467

Och så ett par skivor adamsbröd till kvällsmat.

12 1228-TommyTappar -20121228-00004IMG_1469

Intagen drog iväg med allt smör och den mycket feta ankan.

Skärmavbild 2012-12-28 kl. 21.44.47

/Tommy

 

 

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

7 Responses to Expressens LCHF-tidning är rolig

 1. Slottsfrun says:

  Jag har helt slutat köpa de där meningslösa tidningarna! Just av anledningen du nämner, och för att det är för mycket kak- och bakrecept i dem, för lite fakta och för mycket reklam för inte helt bra PRODUKTER. Håller mig till LCHF Magasinet och numer även 2000-Talet Vetenskap.
  Tack och hej!

  PS; Den där ankan såg ju väldigt god ut! Har aldrig ätit anka, vad jag vet… Däremot tjäder en gång – DET var riktigt gott, förutom när man bet i hagel… 😉

  • Roger says:

   Tycker jag också, dom (tidningarna) tillför inget. Bättre att läsa diverse bloggar ex. Annika D., Kostdoktorn, Kost demokrati,The Eating Academy eller Ett sötare blod. Där det kommer lite intressant information.

 2. Sandra says:

  Allt om LCHF nr 1:

  Schema – dag för dag:
  Tappa 5 kilo
  – på 4 veckor!

 3. Anneli says:

  Adamsbröd!? vad är det för bröd??

 4. Henrik says:

  Allt om LCHF
  nr 1: Tappa 5 kilo – på 4 veckor!
  nr 2: Gå ner 5 kilo på 4 veckor!
  nr 3: Frukostbanta
  nr 4: Njut dig smal – tappa 5 kg!

  Alla framsidor finns på kostdoktorn.se

 5. Tommy says:

  Oj, man går inte ner några direkta kilon i nummer 3…

  Tack för alla ”rubriker”!

  /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *