Födelsedagsmiddag i Rom

Idag var det dags för mor att fyll år. Planen var att min bror och jag skulle bjuda på middagen men innan dess hoppade vi över frukosten på hotellet och knallade iväg mot Colloseum. Väl där hittade vi ett ställe där jag tog en omelett.

20130316-0026--2

Till lunch blev det en enkel tallrik med strimlad biff och zuccini.

20130316-0026--5

Så blev det då dags för middag och den blev mycket lyckad.

För min del tog jag skinka och mozarella till förrätt.

20130316-0027--2

Ytterligare en Saltimbocca till varmrätt.

20130316-0027--5

Till Saltimboccan tog jag lite spenat.

20130316-0027--3

Jag smakade även lite av mors råbiff. Mycket god.

20130316-0027--7

 

För en gångs skull tog vi dessert och för mig blev det osttallrik.

20130316-0027--9

De andra tog Tiramisu som jag faktiskt smakade lite av.

20130316-0027--10

Några glas vin av olika färger ledde till detta intag…

Skärmavbild 2013-03-16 kl. 22.05.31

 

Vi har ätit mozarella några gånger och den vi fått här har varit mycket god. Bror och jag ska ge oss på ett mozarellatest till bloggen framöver så om någon har tips på bra ”svenska” ostar som vi kan ha med i testet så får ni gärna meddela oss. Jag tycker att de ostar jag köpt i Sverige kan vara lite vattniga och tråkiga men de vi fått här har varit väldigt bra.

/Tommy

 

 

This entry was posted in Matdagbok, Resa. Bookmark the permalink.

6 Responses to Födelsedagsmiddag i Rom

 1. Åse says:

  Vad härligt att ni fick en så lyckad middag! Speciellt som det var mors födelsedag!
  Ha det fortsatt bra!

 2. Modesty says:

  Härliga bilder, kul med en så lyckad födelsedagsmiddag. Gillar det sydeuropeiska sättet att man kan välja tillbehör till huvudrätten eller avstå. Apropå limoncellon första dagen så lär det hjälpa matsmältningen, även jag själv aldrig gillat den (på kolhydratätar tiden). Kul att ni hittat alterntiv till den dåliga utbudet av frukost. Lite lustigt är att ett land med så mycket god ost oftast har en ganska tråkig ost eller ingen alls till frukost på de flesta hotell (även 4 och 5 stjärniga).

  • Tommy says:

   Frukost hittar man om man letar. Synd bara som sagt att man ”betalar” för det skräp man får…

   Limoncellon var faktiskt lite god men på tok för söt för mig… Undrar om det finns med Stevia… 🙂

   /Tommy

 3. Lotte says:

  Oh, jag blir såå avis!!!
  Grattis i efterskott…
  Det går inte att hitta någon riktigt god mozzarella i Sverige! Den ska köpas på en mjölkaffär och vara dagsfärsk för att få lyckotårarna att infinna sig. Pröva fiordilatte i Neapel (gjord på buffelmjölk) är en upplevelse lik den jag fick när jag kände aromen och smaken på hemmalagad pasta med smält smör, lite salvia och färsk vit tryffel……

  • Tommy says:

   Idag kommer jag skriva lite om ett test bror och jag spontant fick göra idag. Utförligare kommer framöver men visst är det skillnad på mozzarella och mozzarella. Det är nu ”bevisat”.

   Jag kommer trots viss tvekan försöka hitta någon bra ”svensk” mozzarella. Det borde finnas… 🙂

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *