Bakom kulisserna

Jag får ibland frågan om vilka verktyg jag använder för att beräkna näringsinnehåll och skapa mina diagram så jag tänkte visa lite hur jag ”arbetar” med bloggen.

Jag använder Kostverktyget på lchf.se för att registrera det jag äter. Det är ett relativt enkelt verktyg där man bara drar ner det livsmedel man vill registrera från antingen sökfönstret eller fönstret som innehåller de mest använda. Som synes toppar föga förvånande smör den listan…

Skärmavbild 2013-07-18 kl. 16.53.04
När jag sedan har registrerat intagen knappar jag in dem i Numbers som är Apples variant av Excell. Där har jag en mall för tårtdiagrammen för både svenska och engelska. Cellerna är naturligtvis länkade så jag knappar bara in det en gång.

Skärmavbild 2013-07-18 kl. 16.55.23
Sen tar jag bara en skärmdump av varje diagram och importerar in i WordPress som blogginläggen skapas i.
Maten fotograferar jag oftast med iPhonen när det gäller vanliga dagar men vill jag ha lite bättre bilder och mer kontroll tar jag fram den riktiga kameran och ibland använder jag till och med ljustältet även om ljussättningen då blir lite svår med alla sladdar som ligger överall. Jag är inte helt bekväm med mitt arbetsflöde kopplat till ljustältet så det måste jag styra upp lite mer men det får bli ett projekt för hösten.
Bilderna importerar jag i Lightroom där jag ibland trixar lite med ljus och färg för att sedan exportera till mer webbvänligt format.

Skärmavbild 2013-07-18 kl. 17.01.13
Samma saker gör jag både här på den svenska sidan och på den engelska sidan. Texterna kan vara lite olika men bilder och annat är i princip alltid samma.
När det gäller antalet besökare så får jag den frågan via mail ibland också. Den svenska sidan har mellan 450 och 600 träffar per dag medan den engelska bara har omkring 100. Naturligtvis drar träffarna upp markant när Kostdoktorn skriver om mig och efter varje gång verkar mitt ”snitt” öka en aning så det är några nya som stannar kvar lite längre.

Så det var ungefär vad jag gör varje dag året runt. Ibland blir det lite sen. Som idag när det har blivit i morgon…

Middagen idag blev som man kan se ovan lax, spenat och räksmör. Riktigt gott och bra skaldemankvot.

13 0718-TommyTappar -20130718-00007IMG_3069

Intagen blev alltså:

Skärmavbild 2013-07-18 kl. 23.59.28

/Tommy

 

This entry was posted in Diverse, Matdagbok. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *