Lång dag med konstig och mycket mat

Så då var jag framme, färdigäten och väldigt trött… Klockan är 22 här nu och på svenska betyder det 0700. Jag gick upp 04:30 igår och jag höll mig medvetet vaken på flygen… Så det har blivit några timmar nu… Typ 26,5 timmar… (och jag är inte helt färdig ännu.

Flygplansmat är ju som den är. Lunchen blev bara lite smör och så en biff Lindström.

20131104-0042-

Innan landning fick vi ett ”mellanmål” som i princip bara var kolhydrater. Jag åt ena änden av wrapen och skrapade ut innehållet med sked… 🙂  Sen åt jag faktiskt den lilla chokladbiten till kaffet…

20131104-0042--4

De blev sjukt mycket sittande och köande idag.

 • 2 timmar på tåg till Arlanda
 • 30 minuter i kö till säkerhetskontrollen
 • Nästan 9 timmar i flygplansstolen till Chicago
 • Sjukt många och sega köer i Chicago. (1,5 timmar till passkontrollen och sen ny säkerhetskontroll och ny väskincheckning). Jag kom till gaten precis när de började släppa på folk och som vanligt på amerikansk inrikesflyg är logiken om vilka som boardar först diffus så jag spelar dum svensk och kliver ombord bland de första.
 • Så nästan 4 timmar till i flygplansstol
 • 40 minuter kö till taxin

Sen var jag äntligen framme. Ingen kö till incheckning eller buffé… 🙂

På tal om buffé så testade jag den på Stratotphere där jag bor. Helt ok faktiskt. Bara 21 dollar för middagsvarianten och det fanns riktigt mycket bra mat att välja på. Naturligtvis inte jättebra med fett men smör och lite majonnäs fanns det.

Första tallriken såg ut så här

20131104-0042--8

och den andra så här.

20131104-0042--9

Sen avslutade jag med kaffe och faktiskt en liten chokladkaka…

Intagen blev helt konstiga…

Skärmavbild 2013-11-05 kl. 06.42.01

Kvällen avslutades med att jag spelade bort 30 dollar på lite olika automater så nu har jag bara 970 dollar kvar… Det kanske kan bli lite riktig poker i morgon. De kör dagliga turneringar kl 5, 7 och 21. Så är jag kvar i huset så blir det kanske lite spel här. Annars kanske jag knallar neråt strippen under dagen och har med mig datorn. Starbucks på ”mitt hotell” var helt öde idag så man kanske kan sitta där. Ska fråga personalen i morgon om det är ok att ”bosätta” sig där om det ändå är så öde… Jag kommer ju köpa kaffe av dem då och då…

En lite rolig sak hände på flygplatsen i Chicago. ”polisen” som satt i passkontrollen(imigreringen?) blev väldigt förundra över att jag reste ensam till Las Vegas. Vad skulle jag göra där… Så jag sa att jag skulle skriva bok och han blev nyfiken och fick min engelska blogadress… 🙂

Läggdags…

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok, Resa. Bookmark the permalink.

3 Responses to Lång dag med konstig och mycket mat

 1. Åse says:

  Vad kul med tullpolisen! Du sprider ringar på vattnet, i världen!
  Hoppas att han skriver någon kommentar i bloggen, så att du vet att han har läst (och förhoppningsvis lärt)!

  Bättre lycka på spelen! Så där kan du ju inte hålla på, då blir det ju ingen ”air” för vinstpengar ;-P

 2. Gäst says:

  Flygplansmaten – KRAV-Bregott var ju en höjdare. Har sett att man, numer, har det även på våra SJ-tåg här hemma i Sverige. Lindströmaren verkade ju bra, men gick inte salladen att äta? Cantadou-osten var väl bra? På den avlånga förpackningen ser det ut som oliver?

  Hoppas att din vistelse där över blir bra. Hur länge ska du vara där?

  • Tommy says:

   Jo salladen gick att knapra på men det mättar inte sådär jättemycket. Den avlånga förpackningen var olivolja, socker och balsamvinäger… 🙂

   Jag blir kvar till nästa fredag. Så jag kommer ha lite tid på mig att spela bort pengar och äta fler onyttigheter…

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *