LCHF-Kryssningen

Då var det dags för en lite längre rapport från LCHF-Kryssningen…

Lördagen inleddes med en lång promenad på nästan 10km. Jag vill lyssna klart på en superbra bok och vädret var ju helt perfekt för en promenad. Soligt och ”friskt”. Väl hemma igen packade jag det sista och gav mig av till Finspång för att äta lunch och plocka upp mina föräldrar som skulle med på kryssningen.

14 0405-TommyTappar -20140405-00001IMG_6101
Efter lunchen kände vi att vi lika gärna kunde ge oss iväg så vi kom upp till färjeterminalen ganska tidigt men relativt sant började det drälla in massor av kryssare Professor Göran satte sig vid vårt bord och vi fick en liten teaser på hans föreläsning. Sedan blev det massor av mingel och snack med fler och fler som trillade in.

14 0405-TommyTappar -20140405-00011IMG_6111

Simon (Kostdoktornsfilmproffs), Kostdoktorn och Majoren. 

 

Till sist fick vi äntligen gå ombord och efter att jag dumpat väskan i hytten styrde jag stegen mot buffén.

Det var riktigt mäktigt att se hela bufférestaurangen full av LCHF:are. Det vimlade av både gamla och nya bekantskaper. Mitt bordsällskap blev Majoren (på de flesta forum men Fredik irl), Kjell Granelli (en av mina moderatorkollegor på Kostdoktorns forum) med fru samt två nya trevliga bekantskaper.

Buffé är alltid buffé så det blev några varv där kanske det sista som vanligt var ”onödigt”.

Första tallriken blev lite vanligt kallskuret

14 0405-TommyTappar -20140405-00013IMG_6113

och den andra var fortsatt kallt men mer havsbetonat

14 0405-TommyTappar -20140405-00016IMG_6116

Sista tallriken blev lite varma saker med feta såser.

14 0405-TommyTappar -20140405-00018IMG_6118

Jag tycker maten var helt ok. Inget speciellt supergott men heller inget direkt dåligt. Ganska standard…

Intagen för lördagen med både lunch och sedan buffé blev ganska höga.

Skärmavbild 2014-04-07 kl. 21.11.38
Under kvällen ”hängde” jag i baren och pratade med massor av trevligt folk. Martina, Lina&Jenny, Madelene, Leo, Kostdoktorn, Petra, Patricia, Andreas, Martin, Margareta, Michaela och många fler som jag inte kommer ihåg just nu…

Söndagen inleddes med en kopp kaffe tillsammans med Kostdoktorn och hans mor, Simon, Björn Hammarskjöld, Annika Dahlqvist mfl. Det blev dock bara kaffe eftersom buffén fortfarande gjorde sig påmind och jag var inte det minsta hungrig.

Vi fyllde hela stora ”discosalen” och visst är det en härlig syn!

14 0406-TommyTappar -20140406-00021IMG_6121

Föreläsningarna drog igång med Kostdoktorn som första talare. Som vanligt mycket bra och det var lite nya saker jag inte sett ”live” tidigare. Mer fokus på insulinets påverkan på vikt och hälsa än tidigare vilket jag tycker är bra!

Efter Andreas var det dags för Ann Fernholm och det blev lite mer tekniskt och riktigt spännande. Sedan var det dags för Ralf Sundberg och ytterligare ett snäpp mer tekniskt främst om kolesterol och fett.

14 0406-TommyTappar -20140406-00024IMG_6124

”Ralf in action”. Visst pekar han snyggt!

Till lunchen samlades vi som jobbar lite med Kostdoktorns blogg och forum för lite gemensam lunch och jag pillade i mig lite för ovanlighetens skull. Under lunchen pratade jag även lite med Cecilia som bloggar om Paleo på Engelska.

14 0406-TommyTappar -20140406-00028IMG_6127

Eftermiddagen inleddes av Mats Lindgren som berättade om sin otroliga hälsoresa med LCHF. Mats började som vanligt med sin tuffa låt ”Rocka Fett”.

14 0406-TommyTappar -20140406-00030IMG_6129

Mats ”Rocka Fett” Lidgren

 

Mats följdes av en alltid lika bra Mattias Ribbing som pratade om koncentration och naturligtvis minnesträning.

De sista föreläsningspassen var uppdelade i två rum och jag valde det för ”unga och vältränade” (så valde jag at tolka det…). Här började Monique och hon följdes av kryssningens bästa föredrag. My och Martina.

14 0406-TommyTappar -20140406-00042IMG_6142

Trots teknikstrul genomförde My och Martina en superinspirerande föreläsning om deras olika men lika syn på motivation. Sist var det dags för dagens nästan bästa föreläsning av Jonas Bergqvist. My och Martina vann på att jag inte sett dem tidigare och Jonas har jag sett några gånger… 🙂

Hela tillställningen var toppen och det är så otroligt inspirerande att träffa alla spännande människor. Kända om ”okända”. Det jag tjatade med flera om var att det som fascinerar mig så mycket är att det verkligen är så olika verkligheter vi alla kommer ifrån. Vi har alla hittat till LCHF av olika anledningar. Viktnedgång, hälsa och nu även fitness och motion. Det som också alltid slår mig på dessa träffas är den så enormt öppna stämningen. Alla är så ödmjuka och trevliga så det nästan känns overkligt…

När vi äntligen kom ”hem” till Finspång blev jag bjuden på korv och majonnäs. Tyvärr verkade jag missa att fotografera… Märkligt… Nåja, ni får väl lita på att jag åt ett gäng korvar…

Matintagen för söndagen blev

Skärmavbild 2014-04-07 kl. 21.11.53

/Tommy

This entry was posted in Föreläsningar, LCHF, Matdagbok. Bookmark the permalink.

19 Responses to LCHF-Kryssningen

 1. Ååh va smickrad jag blir!! TACK Tommy!! Dina ord betyder massor!! Det värmer mig såå mycket!

  • Tommy says:

   Ni var verkligen superbra. Ett litet tag kändes det nästan som att teknikstrulet var medvetet för att ytterligare stärka ert motivationsprat att inte misslyckas och inte ge upp… 🙂 Så behåll teknikstrulet till nästa gång!

   /Tommy

 2. Bara ett fel, för kort tid att hinna prata med alla…
  Jätteroligt att träffa dig och föräldrarna igen Tommy!

  Kul att du ska till USA, ser fram emot gedigen rapportering. Du får hälsa alla kändisar från oss. Jag vill väldigt gärna åka fler gånger. Gäller bara att få ihop allt.

  • Tommy says:

   Tack själv för arrangerandet! Jo, USA kommer bli spännande även om det som du säger blir svårt att få ihop allt. Och det kanske går men det vet jag inte förrän efteråt… 🙂

   /Tommy

 3. Så trevligt att få träffa dig! Du är en stor inspiration! Hoppas att våra vägar möts igen! Kramar

  • Tommy says:

   Tack, jag ska absolut följa dig på instagram och jag ska försöka lära mig hur man använder det på bästa sätt. Det är ett trevligt ”medium” men jag har lite dålig koll på hur det ”fungerar”… 🙂

   /Tommy

 4. Åse says:

  Är också så nöjd med kryssningen! Tiden gick för fort, men den gör väl det när man har roligt 🙂
  Håller med Margareta att det är skoj att du åker på LowCarbkryssningen och att du får ta med hälsningar till dom som åkte när vi var med senast.
  Efter det så syns vi ju i Säffle! Direkt efter att vi kom hem i söndags kväll bokade vi en stuga! Detta passar inte alls in in vår planering för sommaren,men det går ju inta att stå emot!
  Där hinner vi prata med varandra! Oceaner med tid för det. Kul!

  Och Tommy, grillen kommer med;-P

  • Tommy says:

   Det ska bli kul med kryssningen och det verkar bli ytterligare minst en till från finlandsbåten som följer med… Mycket skoj!

   Mycket kul att höra att ni och grillen kommer till Säffle! Det var lite tomt förra året…

   /Tommy

 5. Majoren says:

  Trevligt reportage Tommy och tack för ditt sällskap på middagen. Jag fnissar fortfarande åt damen vid vårt bord som frågade dig om LCHF fungerat bra för dig, och du svarade att; jo det har fungerat GANSKA bra, jag har gått ned över 80kg…
  Tantens ögon gick liksom i kors när hon till slut förstod att hon hört rätt!

 6. Sandra says:

  Hej!

  Önskar att jag också va med på kryssningen, kanske nästa år 🙂
  En fråga, det är inte möjligt att du kan ha räknat fel när du uppskattade vad du har ätit? Jag äter inte så mycket och är ändå uppe i 2000 kcal minst…

  Mvh
  Sandra

  Sandra

  • Tommy says:

   Njae, jag tror jag fick det hyggligt rätt. Tallrikarna är små och det var faktiskt inte så mycket feta saker förutom såserna. Men jag kan titta på det igen. Det som håller nere kalorierna är att jag lyckades undvika ostarna till dessert…

   /Tommy

 7. Kjell Granelli says:

  Jättekul att träffa dig Tommy och lära känna dig irl. Trevligt reportage du gjort, jag blir redan nostalgisk och vill tillbaka… Trevlig tur till Karibien!

  • Tommy says:

   Hej, tack!

   Det var nästan nostalgiskt att skriva rapporten… 🙂

   Karibien kommer bli kul. Många spännande föreläsare bokade. Jag har inte sett något konkret deltagarantal men vi kommer inte i närheten av ”vår” kryssning.

   /Tommy

 8. anna says:

  Nästa år måste jag bara med. En fråga – Viken app eller program använder du för näringsintag där du även får med Skaldemans ratio?

 9. Pingback: Matkärlek och lyxig snabbmat | Birgitta Höglunds mat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *