På kryssningen fick vi en så kallad goodiebag innehållande lite roliga saker.
En chokladbit, frökex samt en burk ”Bara Bär”.
Speciellt ”bara” bär var det dock inte. 66% av burken är blåbär 34% är äpple. Visst står det ”med frukt” men fördelningen känns ändå helt knäpp när produkten heter ”Bara bär”.
Det är alltid trevligt att få saker så jag ska inte gnälla över påsens innehåll för mycket men jag kan säga att det enda jag åt av det ätbara var chokladbiten (3g).
Gårdagens mat fick inte plats i kryssningsrapporten så jag presenterar både gårdagens och dagens mat nu.
Jag var tillbaka i Stockholm på en nätverksträff och där fick vi sallad till lunch.
På kvällen stekte jag tre färsbiffar och gjorde ett vitlöks- och chilismör till.
Intagen igår blev
Idag fixade jag några fläskkotletter med ett riktigt gott smör:
- 100g smör
- 1tsk dragon
- 1tsk dijonsenap
- 1tsk dragonvinäger
- lite svartpeppar
Efter att ha ätit 150g lagrad prästost blev intagen idag
/Tommy
Lite undrande över bara bär kan ju inte vara bra stod det om kolhydratinnehållet. Flera bloggare rekomenderar den men det är väl reklam.
Det blir som sagt kanske inte så mycket kolhydrater. Det som sör mig är att jag ändå tycker att det är lite falskt att kalla produkten ”Bara bär” när det är en rätt stor andel frukt.
/Tommy
Goodiebagen
Bara bärTre smaker
180 g Havtorn mango = 76%mango 24% havtorn. Kh 13,1 = 23,58 kh i hela burken
180 g blåbär= blåbär 66% ren äppelpure 34 %. Kh 9,5 = 17,82 i hela burken
180 g hallon = 70% hallon 30% ren äppelpure. Kh 7,7 g = 12,78 i hela burken
Man äter inte hela burken! Jag vispar grädde, en äggula och en matsked bara bär och fryser till jättegod glass. Jag gör kokospannkakor och har en matsked som sylt, till fil eller yoghurt en matsked räcker mycket väl. Kesofrutti! en tesked!
Det blir jättelite kh per portion/ person!
Om man nu tål mejerivaror. Där är det ett större problem.
Och jag som fyllde den står för allt som fanns i den, även frökexen och chokladbiten, som jag tror faktiskt är värst gör sockerberoende. Den var det lite ekologiskt socker i, men den var ju inte så stor
Inga synpunkter i övrigt, Karin 20, men vill gärna berätta att för mig, som gravt sockerberoende, är fröknäcke etter värre än choklad. Med 86 %-ig choklad har jag inga problem (är nöjd efter 1-2 bitar och det kommer inget sug) men all slags LCHF-bröd får direkt min ack så brödälskande kropp att gå igång. Till all lycka tycker jag att mandelmjöl är äckligt. Annars hade jag snöat in svårt på det. 🙂
Till Tommy: I går kväll testade vi ett av dina recept i LCHF-magasinet. Vi bytte i och för sig ut laxbiten mot torskrygg men till det hade vi hemlagad hollandaise med räkor och dill. Jättegott!
Jag menar inte att jag har problem med innehållet och jag har fått betydligt ”sämre” saker i andra sammanhang. Det är jättekul att vi får saker även om allt inte passar alla.
Det jag skrev om bären står jag för. De ”marknadsförs” lite väl falskt… Tycker jag… 🙂
/Tommy
Frökexen, 0,44 g per kex
http://www.husabrod.se/lchf
Hoppas du vågar testa frökexen också, Tommy. De är betydligt godare än choklad, tycker jag, men jag är ju jävig förstås… 😉
Karin20; Testade en mjölkfri variant med bärburken när jag kom hem från den härliga kryssningen. Bär/äppelmoset smakade lite väl sött för mig direkt ur burken, men mixat med en avocado, ½ burk ekologisk kokosmjölk, ½ dl flytande kokosolja, ½ pressad citron, 1 msk kardemumma, 1 msk kanel och en liten nypa havssalt blev det väldigt njutbart.
Håller flera dagar i kylen och blir säkert jättegott till kokospannkakor också 🙂
Tack för ett mycket bra arrangemang, kommer nästa år med om jag har möjlighet.
Hoppas Tallink/Silja kan erbjuda oss en helt glutenfri buffé då, gärna med frökexen som tillbehör till ostbrickan 😉
Jag smakade ett kex och det är inte riktigt min grej. Inte för kolhydratsinnehållet utan för att jag helt enkelt inte är mycket för kex eller ”bröd” nu för tiden… Smaken var bra och gillar man kex så funkar de säkert. Men som sagt inte min grej.
/Tommy
Samma här faktiskt, det blir väldigt sällan bröd numer, men till fest kan jag ta ett frökex eller nötbröd ibland 🙂
Ja, vi är alla olika!
Jag gav bort allt som fanns i påsen, till och med LCHF-magasinet fr 2011. Kan inte äta kex, eftersom det triggar igång mitt sötsug. Sedan må det vara hur lite kolisar som helst i kexen. Och bärburken ska vi inte tala om, det syntes lång väg hur sött innehållet var.
Jättegoda och trevliga produkter! Dock lite för goda för min del. De tog slut i ett nafs, och tyvärr blev jag väldigt triggad. Kexen får jag nog baka själv, så att jag åtminstone får jobba lite för dem. Jag fick havtornssmak på min burk – fantastisk smak, dock är jag nog inte mogen för att plocka in frukt. Men det är en trevlig produkt, i motvikt till all sliskig sylt. Även kexen känns fantastiskt kvalitativa. Jag brukar inte äta choklad med mindre kakaohalt än 85 %, men storleken var perfekt. Den gick ner till en kaffekopp till My’s fantastiska föreläsning.