Goodiebag på kryssningen

På kryssningen fick vi en så kallad goodiebag innehållande lite roliga saker.

14 0406-TommyTappar -20140406-00002IMG_6155

En chokladbit, frökex samt en burk ”Bara Bär”.

14 0406-TommyTappar -20140406-00003IMG_6153

Speciellt ”bara” bär var det dock inte. 66% av burken är blåbär 34% är äpple. Visst står det ”med frukt” men fördelningen känns ändå helt knäpp när produkten heter ”Bara bär”.

Det är alltid trevligt att få saker så jag ska inte gnälla över påsens innehåll för mycket men jag kan säga att det enda jag åt av det ätbara var chokladbiten (3g).

Gårdagens mat fick inte plats i kryssningsrapporten så jag presenterar både gårdagens och dagens mat nu.

Jag var tillbaka i Stockholm på en nätverksträff och där fick vi sallad till lunch.

14 0407-TommyTappar -20140407-00052IMG_6157

På kvällen stekte jag tre färsbiffar och gjorde ett vitlöks- och chilismör till.

14 0407-TommyTappar -20140407-00058IMG_6163

Intagen igår blev

Skärmavbild 2014-04-07 kl. 21.12.07

Idag fixade jag några fläskkotletter med ett riktigt gott smör:

 • 100g smör
 • 1tsk dragon
 • 1tsk dijonsenap
 • 1tsk dragonvinäger
 • lite svartpeppar

14 0408-TommyTappar -20140408-00007IMG_6170

Efter att ha ätit 150g lagrad prästost blev intagen idag

Skärmavbild 2014-04-08 kl. 21.17.06

/Tommy

 

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

12 Responses to Goodiebag på kryssningen

 1. Margaretha says:

  Lite undrande över bara bär kan ju inte vara bra stod det om kolhydratinnehållet. Flera bloggare rekomenderar den men det är väl reklam.

  • Tommy says:

   Det blir som sagt kanske inte så mycket kolhydrater. Det som sör mig är att jag ändå tycker att det är lite falskt att kalla produkten ”Bara bär” när det är en rätt stor andel frukt.

   /Tommy

 2. Karin20 says:

  Goodiebagen
  Bara bärTre smaker

  180 g Havtorn mango = 76%mango 24% havtorn. Kh 13,1 = 23,58 kh i hela burken
  180 g blåbär= blåbär 66% ren äppelpure 34 %. Kh 9,5 = 17,82 i hela burken
  180 g hallon = 70% hallon 30% ren äppelpure. Kh 7,7 g = 12,78 i hela burken

  Man äter inte hela burken! Jag vispar grädde, en äggula och en matsked bara bär och fryser till jättegod glass. Jag gör kokospannkakor och har en matsked som sylt, till fil eller yoghurt en matsked räcker mycket väl. Kesofrutti! en tesked!

  Det blir jättelite kh per portion/ person!

  Om man nu tål mejerivaror. Där är det ett större problem.

  Och jag som fyllde den står för allt som fanns i den, även frökexen och chokladbiten, som jag tror faktiskt är värst gör sockerberoende. Den var det lite ekologiskt socker i, men den var ju inte så stor

  • Kattmoster says:

   Inga synpunkter i övrigt, Karin 20, men vill gärna berätta att för mig, som gravt sockerberoende, är fröknäcke etter värre än choklad. Med 86 %-ig choklad har jag inga problem (är nöjd efter 1-2 bitar och det kommer inget sug) men all slags LCHF-bröd får direkt min ack så brödälskande kropp att gå igång. Till all lycka tycker jag att mandelmjöl är äckligt. Annars hade jag snöat in svårt på det. 🙂

   Till Tommy: I går kväll testade vi ett av dina recept i LCHF-magasinet. Vi bytte i och för sig ut laxbiten mot torskrygg men till det hade vi hemlagad hollandaise med räkor och dill. Jättegott!

  • Tommy says:

   Jag menar inte att jag har problem med innehållet och jag har fått betydligt ”sämre” saker i andra sammanhang. Det är jättekul att vi får saker även om allt inte passar alla.

   Det jag skrev om bären står jag för. De ”marknadsförs” lite väl falskt… Tycker jag… 🙂

   /Tommy

 3. Karin20 says:

  Frökexen, 0,44 g per kex
  http://www.husabrod.se/lchf

 4. Hoppas du vågar testa frökexen också, Tommy. De är betydligt godare än choklad, tycker jag, men jag är ju jävig förstås… 😉

  Karin20; Testade en mjölkfri variant med bärburken när jag kom hem från den härliga kryssningen. Bär/äppelmoset smakade lite väl sött för mig direkt ur burken, men mixat med en avocado, ½ burk ekologisk kokosmjölk, ½ dl flytande kokosolja, ½ pressad citron, 1 msk kardemumma, 1 msk kanel och en liten nypa havssalt blev det väldigt njutbart.
  Håller flera dagar i kylen och blir säkert jättegott till kokospannkakor också 🙂

  Tack för ett mycket bra arrangemang, kommer nästa år med om jag har möjlighet.
  Hoppas Tallink/Silja kan erbjuda oss en helt glutenfri buffé då, gärna med frökexen som tillbehör till ostbrickan 😉

  • Tommy says:

   Jag smakade ett kex och det är inte riktigt min grej. Inte för kolhydratsinnehållet utan för att jag helt enkelt inte är mycket för kex eller ”bröd” nu för tiden… Smaken var bra och gillar man kex så funkar de säkert. Men som sagt inte min grej.

   /Tommy

 5. Karin20 says:

  Ja, vi är alla olika!

 6. Kajsa2 says:

  Jag gav bort allt som fanns i påsen, till och med LCHF-magasinet fr 2011. Kan inte äta kex, eftersom det triggar igång mitt sötsug. Sedan må det vara hur lite kolisar som helst i kexen. Och bärburken ska vi inte tala om, det syntes lång väg hur sött innehållet var.

 7. Anna-Lena says:

  Jättegoda och trevliga produkter! Dock lite för goda för min del. De tog slut i ett nafs, och tyvärr blev jag väldigt triggad. Kexen får jag nog baka själv, så att jag åtminstone får jobba lite för dem. Jag fick havtornssmak på min burk – fantastisk smak, dock är jag nog inte mogen för att plocka in frukt. Men det är en trevlig produkt, i motvikt till all sliskig sylt. Även kexen känns fantastiskt kvalitativa. Jag brukar inte äta choklad med mindre kakaohalt än 85 %, men storleken var perfekt. Den gick ner till en kaffekopp till My’s fantastiska föreläsning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *