Man ska aldrig säga aldrig

På jobbet brukar vi skoja om att jag sagt aldrig om så många saker så det börjar bli lite löjligt när jag ändå ”råkar” göra något som jag ”aldrig” skulle kunna tänka mig. Idag inträffade ytterligare en sådan sak…

Idag var det dags att besöka Bahamas. Jag var uppe riktigt tidigt för att hinna med de tidiga färjorna. Denna ”hamn” är för liten för de stora båtarna så man skeppas över med mindre båtar.

Av både nyfikenhet och snålhet bestämde jag mig för att äta lite frukost och den buffén var helt ok. Mycket ägg ost och bacon samt några små korvar. Helt ok utsikt…

20140519-0062--5

Efter frukosten gick jag ut på däck för att fotografera lite när vi närmade os destinationen. Det blåste rätt kraftigt så jag blev inte jätteförvånad när man annonserade ut högtalarna att vi inte kunde ta oss i land. Så dagens utflykt till Bahamas ställdes in och vi blev kvar ”hemma” istället.

Jag har alltid sagt att jag aldrig kommer ligga på däck och sola men så blev det faktiskt idag. Jag hade förberett mig på att bli bränd på ön så för att hindra det hade jag smort in mig i den starkaste solkyddskrämen som fanns att köpa. Så för att inte ”slösa” bort detta lade jag mig faktiskt ett par timmar och lyssnade på musik.

Jag måste nog tyvärr erkänna att det var helt ok att inte göra någonting så det kanske blir fler stunder i solstolen.

20140519-0062--11

Trots att jag åt frukost blev jag lite sugen på något framåt lunchtid så jag gick en sväng till buffén och plockade på mig lite.

20140519-0062--25
På eftermiddagen gick jag på ett seminarie om metabolism som anordnades av båten gym. Jag var lite nyfiken på vad de skulle säga och jag var redo på att bråka lite… Och det gjorde jag… Efter 30 minuter kalorier in kalorier ut kunde jag inte låta bli att börja ifrågasätta vissa saker. Jag började snällt med att bara fråga hur föreläsaren såg på ketogen kost och att i princip inte äta några kolhydrater alls. Anledningen till att jag frågade var att hon precis visat att levern skapar socker av fett. Så jag frågade helt enkelt varför vi då måste tillföra kolhydrater med kosten om levern ändå kan producera det vi behöver. Men då fick jag veta att man ju behöver kolhydrater för hjärnan och då var det som producerades av levern bortglömt. Vidare fick jag veta att träning kortare än 20 minuter är overksam för viktminskning. Eftersom man ju förbränner socker de första 15-20 minuterna… Jag tordes inte förstöra ”lektionen” mer med att fråga varför man då inte såg till att vara i konstant fettdrift så man slapp de första 20 minuterna med sockerförbränning… Jag tror hon började bli lite irriterad på mig. Vidare förklarade jag att jag tappat mer än 90 kilo och då ville hon veta vad jag ätit och rekommendationen blev att jag skulle äta mer kycklingbröst för det är magrare och inte cancerframkallande som rött kött är. Jag hade svårt att hålla mig för skratt och var tyst resten av föredraget. Det hela avslutades som väntat med att man erbjöds ett riktigt bra erbjudande om att få kostrådgivning och någon slags kroppsmätning för 1000kr… Rolig timme blev det i alla fall…

Idag var det Formal Dinner och jag spenderade 30 minuter på att knyta en ny slips jag köpt. Det blev ok men tyvärr inga bildbevis…

Jag åt två förrätter som ser väldigt lika ut. Först gratinerade pilgrimsmusslor

20140519-0062--29

följt av sniglar i vitlökssmör.

20140519-0062--30

Till huvudrätt blev det biff igen

20140519-0062--34

samt ost till dessert.

20140519-0062--38

Intagen blev idag rätt höga men så åt jag ju både frukost, lunch och middag.

Skärmavbild 2014-05-19 kl. 20.33.50

Jag gick runt och fotograferade lite idag och hittade skridskobanan.

20140519-0062--26

Samt en ny bild på ena änden av ”promenaden”. Det är en sjukt stor båt…

20140519-0062--18

I morgon är det dags för föreläsningar och vi lyckades övertala Mike Fox om att också föreläsa så det innebär att alla vid mitt bord (förutom Jackies E.s man) kommer hålla föredrag. Riktigt kul.

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

3 Responses to Man ska aldrig säga aldrig

 1. Mattias says:

  Hej Tommy,
  Jag läste på lite fakta om dig här på bloggen. Där skrev du att du oftast bara äter 1 gång om dagen när du är hemma, oftast mellan 16-20.

  Hur får du energi till att jobba en hel arbetsdag utan mat & energi i kroppen?
  Måste du inte vara vrålhungrig precis innan du äter?
  Är det inte lätt att falla för frestelsen när det går så lång tid mellan måltiderna? Blodsockret måste ju gått upp/ner?

  Sen till sist; hur håller du dig mätt i 1 dygn på 2 köttbitar med kryddsmör i 24h?
  Äter du dessutom så lite så måste du väl ligga på 1500 kaloriers underskott? Och är det inte då kaloriunderskottet och inte just LCHF som gör att du gått ner i vikt?

  Är i inledningsfasen till LCHF själv och äter nästan INGA grönsaker. Så min kost kommer se ut som din, men jag är rädd det inte håller mig mätt genom dagen.

 2. Åse says:

  Så duktigt av dig att kunna hålla dig från att ifrågasätta mer på Roliga Timmen! Jag hade nog kokat, tror jag!
  Bra att du lade dig i solstolen med tanke på allt jobb du haft innan du kom iväg! Vila är också bra.
  Lycka till idag med din föreläsning! Hade så gärna varit där och lyssnat!

  Tack för att du delar med dig med bilder och berättelse från kryssningen!

 3. Heidi says:

  Så morsomt at dere er på akkurat Freedom of the seas! For noen år siden var det verdens største. Det fine med cruiseskip er at de har ganske mye utsmykking – både bilder og skulpturer. Se om du finner mine bilder i ett av trappeløpene 🙂
  Lykke til med foredraget!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *