Fettfritt på Universal

Tyvärr måste jag börja dagens postning med en lite speciell bild. Jag är inte den som badar i första taget och jag har avkrävts fotobevis på att jag faktiskt badade på ST. Maartens.

20140525-0070--10

Så då var det gjort…

Martina har fått tag på lite internet så hon har skrivit ett helt gäng inlägg om kryssningen. Kul läsning!

På tal om kryssningen så avslutades den idag. Vi anlände till Port Canaveral tidigt i morse (söndag) och jag hade planerat att spendera dagen på Universal Studios inne i Orlando. Så efter ett stop på mitt nya hotell gav jag mig av till nöjesparkerna…

20140525-0070--3

Det är två parker och jag köpte entré till de båda. Riktigt dyrt. 144 dollar. Men det var det faktiskt värt. Parkerna är stora och det finns sjukt mycket att göra.

Det enda jag viste att jag ville göra var att äta på en ”restaurang” jag fått reda fanns på Universal Studios.

20140525-0070--5

Hur kan man inte äta något där?

20140525-0070--7

Naturligtvis åt jag inte brödet och jag fick bråka lite för att slippa ”pommen” som ingick.

Det fanns lite roliga saker att köpa i Springfield också.

20140525-0070--8

och

20140525-0070--9

Nej, jag köpte ingen av dessa även om de var kul.

Jag jagade lite Aliens åt MIB (Men In Black) innan jag av någon anledning bestämde mig för ge mig på attraktionen ”Revenge of the Mummy”… Det visade sig vara en berg- och dalbana. Det var ohyggligt länge sedan jag åkte något sådant och jag fattade inte att det var en så pass ”tuff” åktur förrän de spände fast oss ordentligt i vagnen… Möjligtvis kunde denna skylt gett mig en ledtråd…

20140525-0070--16

Nåväl, kul var det i alla fall så jag bestämde mig för att åka en till liknande attraktion i detta lilla hus…

20140525-0070--12

Hela avdelningen i Universal Adventure Island (som den andra parken heter) var helt sjukt cool. Nu är jag ingen HP fan alls, men det var enormt snyggt byggt och allt man kunde tänka sig fanns där.

Jag avslutade mina äventyr på Universal med att hjälpa E.T. att ringa och flyga hem. Jag räddade även världen tillsammans med Trnsformers som var en actionpackad åktur i 3/4D.

Ett tips jag fått av en bekant på kryssningen var att de sålde kalkonben som snabbmat och det var jag ju tvungen att testa. Mycket gott!

20140525-0070--15

Väl utanför parkerna blev det dags för middag och den blev en proteinrik historia. Biff plockad gris och lite grönsaker.

20140525-0070--18

Intagen blev lite konstiga idag. En ruskigt låg fettkvot. Jag hittade liksom inget bra fett någonstans. Det fanns majonnäspåsar men de var inte speciellt goda så jag vet inte vad de egentligen innehöll. Så det fick bli ett lågt fettintag.

Skärmavbild 2014-05-25 kl. 22.39.05

Semestern börjar närma sig sitt slut och i morgon bitt flyger jag hemåt och landar på Arlanda på tisdag morgon. Vi får se om jag orkar jobba redan på tisdagen eller om det får bli onsdagen som planerat.

Mer om själva Low Carb delen av kryssningen kommer senare. Jag ska försöka skriva lite på planet så kanske redan i tisdagens post.

/Tommy

 

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

2 Responses to Fettfritt på Universal

 1. Sandra says:

  Hej!
  Har kikat in här ett par gånger men nu måste jag lämna ett spår.
  En berg o dalbana med en sådan skylt MÅSTE man bara åka! Är lite avis. ;D
  Och jag hade verkligen velat se Hogwarts!
  Badvattnet såg inte dumt ut det heller. Här hemma har vi haft kanonväder, men vattnet är nog fortfarande lite för kallt. 🙂

  Vad händer när du inte äter så mycket fett? Går du upp i vikt då? Man tänker att det inte händer så mycket med vikten… eller har jag fel?

  Tack för en inspirerande blogg!

  • Tommy says:

   Tack!

   Det jag kan se när jag inte äter tillräckligt med fett är att jag helt enkelt äter mer av annat. I princip alltid protein även om det igår blev mycket kolhydrater också men de kommer från mina gissningar på söta tillbehör inte ”medvetna” kolhydrater egentligen…

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *