Majonnäs på smör

Nytt LCHF-Magasin på väg. Ser spännande ut som vanligt.

LCHFmag1.15

Idag blev det bara en mellanlång promenad i kallblåsten.

Skärmavbild 2015-03-25 kl. 22.38.40

Jag fick lite idéer hos Kostdoktorn när det pratades majonnäs. Att göra en majonnäs på skirat smör. Så idag testade jag att göra det. Grunden var dragonvinäger och två äggulor. I detta vispade jag ner 100 g skirat (och svalt) smör samt 0,5 dl olja). Det blev riktigt bra. Ska testa igen på fredag men då ska jag nog krydda lite bättre med färsk persilja och mer dragon.

Till ”majonäs-bearnaisen” stekte jag två karrékotletter och så ångade jag lite broccoli.

15 0325-TommyTappar -20150325-00011IMG_1689

Intagen blev

Skärmavbild 2015-03-25 kl. 22.22.17

I morgon blir det lunch med gamla kollegorna så då lär det väl bli mindre middag. Dessutom vankas det spel på kvällen så middagen kan nog dessutom bli ganska sen.

 

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

2 Responses to Majonnäs på smör

  1. MIkael Andersson says:

    MajonäsBearnese funkar bra. Jag brukar göra det till somrarnas grillningar. Jag fick iden för många år sedan då jag hade både Aioli och bearnese på min tallrik till köttet, det var gott när man fick det samtidigt. Jag började då att bearnesekrydda min aioli med dragon och dragonvinäger, lite cayenne och en nypa lökpulver. I fölängningen så blev det även skirat smör i och vipps, MajonäsBearnese 🙂 Bara att exprimentera med vinägern o lite salt tills man hittar rätt syra. Om den görs dagen innan så drar dragonen in sig bra i såsen över natten.
    MickeA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *