Snart dags

Då är det snart dags för lite löpning… I morgon kl 5 går bussen från hotellet man jag startar inte förrän 11. De första startar 9:50 så alla 55000(?) kommer starta nästan inom 1 timme. Så eliten kommer i alla fall inte vara i mål när jag startar.

För att vara säger på att jag får se upploppet gick jag dit och tog ett foto idag. 🙂

Idag var det sightseeing med Springtime och vi körde i princip hela banan. Det kommer inte bli någon lek i morgon. 42KM är rätt långt. Det var segt att åka sträckan i en buss… Jag är ganska nervös men jag har i princip redan bestämt mig för att jag vill göra detta igen. Oavsett hur det går i morgon. Jag kommer ta mig i mål. Vi fick veta att 98% som startar går i mål. Ofta bokstavligen för många. Dvs går i mål. Vi som kommer komma i mål på 7-8 timmar är ju kanske inte de bästa löparna så det blir mycket gång. Jag har lagt upp en liten plan som jag hoppas kunna följa. Nu vid banbesiktningen insåg jag att jag måste mode den lite. Banan börjar med längsta och brantaste stigningen… Så jag kommer ta det galet lugnt uppför där. Mom många runt mig går kommer jag göra det också. Sen fick vi rådet att ta det lugnt även efter krönet på bron då man lätt kan skada sig om man trycker på för mycket utför. Efter brom är vi inne i Brooklyn och då är det ganska lång med ”lätt” löpning. I princip svagt utför eller platt i 10-12km. Det låter bra. Min grundtanke är att springa första 10km och sedan disciplinerat varva gång och löpning. Typ 1 km löpning och sedan några minuter gång och så löpning igen. Jag hoppas då kunna ha lite kraft kvar till sista 5-7km i central park. Nåja vi får se hur det går.

Varför skulle jag då vilja göra detta igen? Enkelt! Hela New York formligen kokar av taggade löpare och det är galet skön stämning på våra utflykter och samlingar. Jag får lite dåligt samvete då jag är så dåligt förberedd så jag skulle vilja göra detta på riktigt. Men jag kanske ändrat mig i morgon när jag brutit innan jag ens kommit till Manhattan. Någon ska ju vara de 2% också… 🙂

I slutet av ”banbesiktningen” stannade vi på ”Expon” där vi hämtade ut nummerlappar och annat.

Jag kommer ju naturligtvis försöka klara mig utan pastaladdning och sockerdricka under loppet, men att vara utan mat i 7-8 timmar och samtidigt anstränga sig kan nog bli jobbigt så jag har köpt på mig lite egna power bars. Ost och ägg.

Det ska även bli soligt i morgon…

…så jag investerade i en keps. Den keps vi fått från Runnerslab är rätt tråkig. Så nu springer jag för Imperiet istället för Sverige. Naturligtvis har jag kläder från Stadium. Vår snygga T-shirt som bara personal kan köpa får funka. Jag har inte bestämt mig för hur jag gör med överdrag. Men jag släpar nog med mig en långärmad tröja runt banan. Om inte annat så blir det kanske kallt när man gått i mål.

Idag blev det lite turistande också. ”Expon” för maran ligger bara ett par kvarter från Intrepid. Så jag passade på att gå dit. De har en av de kvarvarande rymdfärjorna där så nu har jag sett två av de 4 som finns kvar. Bara den i Washington och Los Angeles kvar.

Jag åt några ägg till frukost och så en riktigt stor stek med scampi och bacon samt broccoli till lunch. Detta inmundigades på TGIF.

Intagen blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

9 Responses to Snart dags

 1. Nippertippan says:

  Lycka till!

 2. Susanne Baartman says:

  Hej Tommy, I made you a New York Marathon Cheer Card. And sent it you by Facebook Messenger. Didn’t know any other way, but wanted to let you know. Don’t know if they show it on the billboards along the route… Good luck!

 3. Rune P says:

  The Empire, really! Flirting whit the dark force, are we?

 4. Lena says:

  Lycka till och heja heja!!

 5. Lena says:

  Lycka till och heja heja!!

 6. Peter Biörck says:

  Lycka till Tommy!!!

  Jag är inte lite avundsjuk…jag hoppas också på att springa New York Marathon innan jag fyller 80 år. 😉

 7. Gäst says:

  Håller tummarna, lycka till…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *