Lite annorlunda julafton

Det var inte direkt en vanlig julafton för mig idag. Först en ganska lång promenad till Naturhistoriska muséet där jag bland annat tittade lite extra på en specialutställning om T-Rex. Riktigt bra. Jag lärde mig en hel del som jag inte riktigt hade koll på. Framför allt kopplat till hur man kategoriserar dinosaurier baserat på en del ”markörer” som är lika för vissa grupper men olika för andra. Här handlade det främst alltså om den ”farligaste” av de alla. T-Rex.

Från Naturhistoriska fortsatte jag sedan till ”The Met”. Metropolitan Museum of art. Jag har aldrig varit där tidigare så det var spännande. Väldigt mycket folk och mycket att se. Jag ”orkade” bara med ungefär 25%. Halva övre våningen… Vet inte hur stor sannolikheten är för att man går runt planlöst och hittar en Norrköpingkonstnär? Men där fanns han…

Köpte mig en galet dyr espresso också. 60kr för en liten pappmugg.

Efter kulturandet promenerade jag tillbaka mot hotellet och besökte Apple på 5th avenue och så tänkte jag gå in på Lego-butiken och FAO-Schwars men det visar sig att alla i New York vill handla på julafton. Det var minst 100m kö in i butikerna så jag får väl gå dit på mellandagsrean istället… 🙂

Jag hade bokat bord för julaftonsmiddag på en välkänd restaurang där de ska ha riktigt bra kött. Gallagher’s. De levde verkligen upp till ryktet. En galet gör ”Rib Steak”. Jag fyllde på med broccoli och spenat samt massor av smör.

Under dagen hade jag köpt lite ostpaket så intagen blev

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok. Bookmark the permalink.

One Response to Lite annorlunda julafton

  1. Lilli says:

    Intressant!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *