Säffle 2012 dag 3

Då var dag tre avklarad. Min föreläsning kändes riktigt bra. Det enda som strulade var naturligtvis tekniken. De foton jag hade i min presentation misshandlades ordentligt av projektorn. Lite tråkigt eftersom jag ansträngt mig lite för att fota ordentliga bilder på maten jag visade. Måste läsa på hur man gör ”projektorsäkra” presentationer med foton… Jag ska också försöka lägga upp presentationen här för nerladdning. Får se när det blir av…

Idag var det ”bara” jag och Andreas ”Kostdoktorn” Eenfeldt som föreläste. Sen avslutades allt med frågestund där alla föreläsarna samlades för att svara på frågor.

Jag kommer under veckan som jag skrivit tidigare lägga upp en större rapport från föreläsningarna men så mycket kan jag säga att ni som inte var på plats missade massor av matnyttigt. Både vad det gäller inspiration och ”fakta”.

Det som jag återigen slås av på dessa träffar är hur enormt trevligt det är. Väldigt ”högt i tak” och alla pratar med alla om allt möjligt. Jag hoppas verkligen på flera liknande träffar framöver. Synd bara att det är ett helt år till nästa i Säffle!

Dagens matintag inleddes med frukost trots att jag faktiskt inte var speciellt hungrig alls. Det fanns två anledningar till att jag åt lite frukost idag. Den ena anledningen är ren ”snålhet”. Dvs om jag ändå betalar för frukost på hotellet så kan jag ju äta lite också. Den andra anledningen idag var att jag visste att det skulle dröja tills det blev middag. Efter föreläsningarna skulle jag åka hemåt och drygt fyra timmars bilresa kan ju göra vem som helst hungrig. Så det blev alltså lite frukost. Jag testade lite prinskorv och köttbullar i brist på bacon. Men det smakade inget vidare. Billiga skräpgrejer skulle jag tro. I övrigt blev det lite ost, rökt kött, smör samt brie.

På vägen hem från Säffle till Norrköping är det svårt att undvika Finspång. Att åka genom Finspång utan att besöka föräldrarna straffar sig förmodligen så det var lika bra att stanna. Jag kom lagom till middag så då var den saken löst… Förrätt med lite kött och avokado.

Varmrätt med benig, fjällig och god abborre, gös och gräddsås samt blomkål.

Desserten stod jag för i form av pepparchévren jag köpte på Grön Ko i Säffle.

Intagen för dagen blev:

/Tommy

This entry was posted in Föreläsningar, Matdagbok, Säffle 2012. Bookmark the permalink.

4 Responses to Säffle 2012 dag 3

 1. Vän av LCHF says:

  Tack för skjutsen till järnvägsstationen.
  😉

 2. Cecilia says:

  Hejsan!
  Jag ville bara säga att jag tyckte att du gjorde en kanonföreläsning idag! Du gav ett väldigt mycket självsäkrare intryck i år jämfört med förra året vilket kanske inte var så konstigt eftersom du då var helt oförberedd!!!
  Tack så hemskt mycket för att du delade din historia!
  Ska försöka inspireras lite av ditt fettintag, tror jag har en tendens att äta för lite fett!
  Tack!
  Cecilia

  • Tommy says:

   Tack!

   Jo, förra året blev lite hastigt och lustigt. Dessutom kände jag ingen alls i publiken förra året men nu känns det som man känner alla!

   /Tommy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *