Meatzza

En ganska populär LCHF-rätt är meatzza. Den finns nog i lika många varianter som det finns LCHF:are…

Min variant idag blev väldigt enkel. 300g nötfärs stektes i smör. Uppkryddad med bara salt och peppar. På den stekta biffen lade jag fint tärnad rökt skinka, pizzakryddor och ordentligt med parmesanost.

13 0901-TommyTappar -20130901-00002IMG_3430

Det blev riktigt gott och för att få upp fetthalten gjorde jag en guacamole på 75g majonnäs och en avokado. Lite vitlök och citronsaft och lite paprikapulver samt chilipeppar.

Skärmavbild 2013-09-01 kl. 21.38.11

Veckan som gått har vikten gått lite upp och sen ner

Skärmavbild 2013-09-01 kl. 21.42.39

/Tommy

This entry was posted in Matdagbok, Veckorapport. Bookmark the permalink.

6 Responses to Meatzza

  1. Bell says:

    Vi fick kvällens garv. Hur tränar du skinkan? Före eller efter rökningen?
    Tack Tommy
    Lena o Erik

  2. Tommy says:

    Lol, ja… ”tärnad” finns tydligen inget som heter… Inte första gången datorn bråkar med mina ordval… Automatkorrigering är lite jobbigt men jag vet inte riktigt var jag stänger av det…

    /Tommy

  3. En sak är säker, det är inte bra att läsa dina goda mattips då man är hungrig p.g.a. sen frukost!

  4. Lotta says:

    Vad är det för sida/app du använder för intag och viktkurva? Den ser väldigt bra och tydlig ut!

    /Lotta

    • Tommy says:

      Jag har nu gått över och använder shape up på iphonen/webben för själva intagsberäkningarna. Sen skapar jag graferna och beräknar skaldeman och kalorier i ”Numbers” (dvs Excel för Mac).

      /Tommy

Lämna ett svar till Bell Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *