En ganska populär LCHF-rätt är meatzza. Den finns nog i lika många varianter som det finns LCHF:are…
Min variant idag blev väldigt enkel. 300g nötfärs stektes i smör. Uppkryddad med bara salt och peppar. På den stekta biffen lade jag fint tärnad rökt skinka, pizzakryddor och ordentligt med parmesanost.
Det blev riktigt gott och för att få upp fetthalten gjorde jag en guacamole på 75g majonnäs och en avokado. Lite vitlök och citronsaft och lite paprikapulver samt chilipeppar.
Veckan som gått har vikten gått lite upp och sen ner
/Tommy
Vi fick kvällens garv. Hur tränar du skinkan? Före eller efter rökningen?
Tack Tommy
Lena o Erik
Lol, ja… ”tärnad” finns tydligen inget som heter… Inte första gången datorn bråkar med mina ordval… Automatkorrigering är lite jobbigt men jag vet inte riktigt var jag stänger av det…
/Tommy
En sak är säker, det är inte bra att läsa dina goda mattips då man är hungrig p.g.a. sen frukost!
🙂
/Tommy
Vad är det för sida/app du använder för intag och viktkurva? Den ser väldigt bra och tydlig ut!
/Lotta
Jag har nu gått över och använder shape up på iphonen/webben för själva intagsberäkningarna. Sen skapar jag graferna och beräknar skaldeman och kalorier i ”Numbers” (dvs Excel för Mac).
/Tommy